Neix Smart Mobility, la plataforma de mobilitat intel·ligent i sostenible

La nova eina vol promoure un model que faci més fàcil la vida en els entorns urbans

Ecooltra és una de les set empreses que estan dins d'Smart Mobility | Wikimedia Commons Ecooltra és una de les set empreses que estan dins d'Smart Mobility | Wikimedia Commons

Una plataforma que aglutina els operadors de mobilitat compartida. Això és Smart Mobility, la nova eina que agrupa les ofertes de mobilitat intel·ligent i sostenible. Segons ha informat la companyia en un comunicat, Smart Mobility és un col·lectiu format per empreses de mobilitat urbana basada en l'ús compartit de vehicles de dimensió reduida i lliures d'emissions contaminants. La plataforma algutina eCooltra, Scoot, Mobike, Donkey Republic, Yego, Coup i Movo.

Smart Mobility va néixer en el marc de l'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital) i té per objectiu convertir-se en "l'associació de referència de les empreses de la mobilitat compartida i digital".

La plataforma vol promoure un model que faci més sostenible la vida en els entorns urbans i ho farà "reduint la contribució del transport a la contaminació atmosfèrica i acústica de les ciutats", però també "reduint l'espai que els vehicles ocupen en ella [...] racionalitzant l'ús actual dels vehicles que s'utilitzen per al transport de persones".

Ciutats habitables i intel·ligents

Segons la portaveu d'Smart Mobility, Anna Merino, "es tracta de fer les ciutats més habitables, més sostenibles, més intel·ligents i més col·laboratives" i, afegeix, "això s'aconsegueix fent més accessible la mobilitat a les ciutats aprofitant el potencial de la tecnologia i les plataformes digitals".

Però per aconseguir-ho, la plataforma té previst col·laborar amb les administracions públiques en el desenvolupament d'aquests nous models de mobilitat, no només per complir amb la normativa vigent, sinó també per participar de forma activa en el disseny i el desenvolupament de les noves polítiques adaptades a les necessitats de les ciutats".

De moment, les empreses que formen Smart Mobility estan presents a més de 25 països de tot el món i, a Espanya, ja està a ciutats com Barcelona i Madrid amb més de 7.000 bicicletes i motos elèctriques a disposició de l'usuari.

Més informació
La Sagrada Família invertirà 36 MEUR en mobilitat urbana
Ficosa inverteix 10 MEUR en un 'hub' de mobilitat elèctrica
Calvet planeja la mobilitat del 2040
Avui et destaquem
El més llegit