El Social commerce revoluciona la manera de comprar online

El Social Commerce ja és una tendència en creixement

El Social commerce revoluciona la manera de comprar online | iStock El Social commerce revoluciona la manera de comprar online | iStock

El social commerce és una de les estratègies més efectives per aconseguir vendes en un ecommerce. Les xarxes socials i també les botigues de venda online formen part indiscutible de la vida dels consumidors. Per això, les marques utilitzen cada vegada més els canals social media per a impactar als seus clients i generar conversa al voltant de les seves marques.

Entenem com a social commerce la forma que ens permet utilitzar les xarxes socials com a canal de venda del nostre producte o serveis. Cada vegada més, les diferents plataformes socials incorporen funcionalitats que permeten al client conèixer tot el catàleg i serveis de les marques, consultar novetats i fins i tot finalitzar la compra sense sortir de la mateixa plataforma.

Segons dades de IAB Spain, el 70% de la població espanyola entre 16 i 65 anys són compradors online. Pel que el nombre d'oportunitats d'impactar a un usuari gràcies a la nostra marca mitjançant les xarxes socials és cada vegada major. Això fa que incloure el social commerce en una estratègia de màrqueting digital enfocada a vendes resulti imprescindible.

TikTok: un canal on impulsar les vendes de la teva marca

TikTok s'ha posicionat com un canal en absolut creixement i a més, s'ha convertit en tot un referent a convertir en or tot el que toca. És per tant, una plataforma on impulsar la vendes si s'aconsegueix executar de manera correcta l'estratègia dins de la xarxa social.

En l'actualitat TikTok ja permet dur a terme campanyes enfocades a la conversió, molt similars a les que també podem trobar en Facebook o Instagram.

Aquestes són les solucions de Social commerce que ofereix TikTok Shopping:

  • Enllaços a productes: Dins d'un vídeo orgànic, TikTok permet agregar links a productes que porten a l'usuari a visitar pàgines externes per a obtenir més informació sobre el producte i fins i tot realitzar una compra.
  • Collection Ads: En cas de realitzar una campanya d'anuncis de vídeo in-feed (el format més habitual), TikTok permet incloure targetes de producte deslizables que també treballen l'objectiu de trànsit i conversió.
  • Dynamic Showcase Ads: Es tracta d'anuncis totalment personalitzats i que estan dirigits a diferents segments d'usuari en funció dels seus interessos.
  • Live shopping: Aquest format permet compartir enllaços automàtics a productes o serveis a temps real dins de les retransmissions de vídeo en directe. Aquesta opció busca promoure les compres en línia dins de vídeos en streaming.

La característica més rellevant de TikTok Shopping és la seva facilitat d'integració amb les principals plataformes de CMS (Content Management System) de ecommerce. En altres paraules, TikTok ha obert les seves portes al fet que empreses com Shopify, Prestashop, Square, etc. s'integrin de manera nativa al seu canal i això permet poder gestionar de forma més òptima els anuncis en aquesta xarxa social i vincular-ho al teu catàleg de productes.

6 punts imprescindibles per a una estratègia de social commerce

1. Triar de manera correcta les xarxes socials

Tota xarxa social permet explotar les seves funcionalitats enfocades a venda. Però cal plantejar si aquest canal és el desitjat per a desenvolupar l'estratègia de vendes de la nostra marca.

Per a això haurem de preguntar-nos: Nostre target està en aquest canal? Aquesta xarxa social cobreix els nostres objectius estratègics i de negoci?

És important focalitzar els esforços sol en aquelles plataformes destinades al públic que vagi a consumir la nostra marca.

2. Client expert

No cal perdre de vista que els consumidors en l'actualitat compten amb molt més coneixement i experiència en el canal en línia i saben perfectament els productes que desitgen i on adquirir-los.

Per aquest motiu, abans de decidir-se per una marca o una altra, hauran realitzat un exercici comparatiu entre diferents pàgines, diferents preus, etc. Caldrà oferir-los en tots els punts de contacte que vagin a visitar l'experiència més òptima possible amb la teva marca.

3. Experiència 100% personalitzada

Quan plantegis la teva estratègia de venda de ecommerce cal tenir present que no sols caldrà personalitzar el preu en la teva pàgina. L'usuari valorarà també altres factors com:

  1. Descomptes flash o limitats en el temps
  2. Programa de fidelització per a usuaris habituals
  3. Cost de l'enviament
  4. Productes exclusius en línia o col·leccions càpsula
  5. Totes les iniciatives anteriors no tindran un altre objectiu que fidelizar al teu consumidor i establir una relació el més duradora i fructífera possible amb el client.

4. Valoracions i reviews de producte

Les valoracions, reviews i recomanacions que fan els clients dels teus productes tenen una influència clau en la decisió de compra de futurs usuaris. De fet, són més valorades les opinions de les persones que les de la pròpia marca.

Resulta imprescindible per tant, que aquells clients que siguin habituals per a la marca, puguin valorar i puntuar la seva experiència en les fitxes de producte.

5. Botons per a compartir en xarxes socials

La difusió de compartir el producte entre els seus contactes és un altre punt clau a valorar dins d'una estratègia de social commerce.

Per aquesta raó, resulta recomanable incorporar en les fitxes de producte els botons de les principals xarxes socials, inclòs canals com a Whatsapp, perquè l'usuari pugui lliurement compartir aquest producte amb els seus amics i coneguts a través de les seves xarxes socials, difondre un descompte o una novetat, etc.

Aquesta acció donarà major visibilitat al teu producte i a la teva marca i farà que l'usuari actuï com a altaveu de la teva empresa.

6. Impulsar les ressenyes en Google

Finalment, i no per això menys important, l'opinió dels usuaris en Google serà la part visible de la teva marca per a milers d'usuaris. Això significa que les ressenyes que els teus clients deixin sobre l'experiència de compra i sobre els teus productes seran clau per a obtenir un bon posicionament orgànic i una visibilitat òptima de la teva marca. Cal fer-ho bé i fer-ho saber.

Si a més de comptar amb un ecommerce, l'empresa en qüestió compta amb un negoci físic, serà important reforçar també aquest posicionament a través de Google Maps perquè la majoria de les opinions siguin el més altes possible.

Més informació
L''e-commerce' i la logística del futur
ACCIÓ dedica 400.000 euros a internacionalitzar l'e-commerce
I si passem de l''e-commerce' al comerç electrònic?
Avui et destaquem
El més llegit