Cedir el teu vehicle de franc al personal sanitari

Aliança de SocialCar, l'Institut Català de la Salut, Uber i Axa per donar servei durant l'estat d'alarma

Mar Alarcón és la fundadora i CEO de SocialCar. | Cedida Mar Alarcón és la fundadora i CEO de SocialCar. | Cedida

Dels aplaudiments al personal sanitari als gestos sobre rodes amb els herois que treballen per salvar-nos la vida. SocialCar agafa de nou embranzida però aquest cop per ajudar en temps de coronavirus. Ja fa nou anys que l'emprenedora Mar Alarcón va posar el seu cotxe a SocialCar i ara fa el mateix amb SocialMedics i és que segons ha pogut saber VIA Empresa, la plataforma de carsharing i VTC es converteix durant la crisi de covid-19 en una plataforma de préstec de vehicles particulars sanitaris. De franc. 

SocialCar impulsa aquesta iniciativa acompanyada per l'Institut Català de la Salut, Uber i Axa. El seu objectiu principal conjunt és "facilitar la feina diària del personal sanitari, tant en tasques d'atenció domiciliària com en desplaçaments diaris, posant el vehicle a disposició fins que s'acabi el període d'alarma." Així doncs, SocialMedics vol donar un servei gratuït a disposició dels metges, els infermers, els zeladors, personal de neteja o administratiu que treballen en hospitals i centres de salut públics de Catalunya. 

Més info: La filosofia Cruyff en ple confinament

L'Institut Català de la Salut és l'encarregat d'assignar cada vehicle a un professional sanitari per criteris d'urgència o necessitat. Mentrestant, Uber comunica la iniciativa a tota la seva base d'usuaris a Catalunya i assumeix els costos vinculats tant a la desinfecció com a la neteja de vehicles, abans i després de l'ús per part del personal sanitari. I per últim, Axa ofereix una assegurança gratuïta amb cobertura total tant per a voluntaris que cedeixin el seu vehicle com per a personal sanitari. En definitiva, una aliança a quatre bandes. 

I tu, què pots fer? En set marxes: registrar el cotxe a SocialCar, identificar-lo com a SocialMedics dins el pas "Oferir Serveis", l'Institut Català de la Salut l'assignarà a un professional sanitari, rebràs una notificació amb indicacions de l'hospital on has de portar el cotxe, porta el certificat d'autorresponsabilitat al mòbil per justificar el desplaçament, el cotxe rebrà un tractament d'ozó per desinfectar-se abans del primer ús i després de l'últim i en acabar l'estat d'alarma, SocialCar et contactarà de nou.

En temps de crisi com l'actual, qualsevol ajuda sobre rodes al personal sanitari multiplica a l'hora de salvar vides. 

Més informació
Mobilitat fantasma
Avui et destaquem
El més llegit