SolarMente, la 'cleantech' catalana que ha enamorat a Leonardo DiCaprio

La firma facilita l'accés a l'energia solar amb el seu model de subscripció i incorpora el famós actor estatunidenc com a nou inversor estratègic

Wouter Draijer i Victor Gardrinier, cofundadors de SolarMente | Cedida Wouter Draijer i Victor Gardrinier, cofundadors de SolarMente | Cedida

La cleantech catalana SolarMente ha incorporat com a nou inversor el reconegut actor i activista mediambiental Leonardo DiCaprio. Aquesta relació reforça la posició de SolarMente com a referent al sector de l'energia solar, impulsat pel seu model de subscripció que elimina les barreres cap a l'energia solar. "SolarMente facilita l'accessibilitat a l'energia solar, convertint el meu suport com a inversor en una elecció responsable i estratègica cap a un futur més net", ha apuntat l'actor estatunidenc, qui ha afegit que "m'enorgulleix veure SolarMente participant de manera activa en el desenvolupament d'un futur energètic sostenible”.

Per la seva banda, el CEO i cofundador de SolarMente, Wouter Draijer, ha comentat que la missió de SolarMente "és clara": "Volem proporcionar energia neta accessible per a tothom". Draijer considera que és un "veritable honor" col·laborar amb inversors internacionals com DiCaprio, "que comparteixen la nostra visió i confien en la nostra capacitat per marcar el canvi. Junts, donarem forma a un futur més sostenible al sector energètic", ha afegit.

Draijer: "Volem proporcionar energia neta accessible per a tothom"

SolarMente ofereix un model de subscripció que elimina la barrera d'entrada més gran per a l'autoconsum fotovoltaic: l'elevada inversió financera inicial. La seva subscripció mensual no requereix costos inicials ni tarifes ocultes, i inclou tot allò necessari perquè els seus usuaris puguin disposar d'energia solar, des de la instal·lació i el manteniment fins a l'assegurança i el correcte funcionament.

El nuevo inversor de la catalana SolarMente, Leonardo DiCaprio | EP
El nou inversor de la catalana SolarMente, Leonardo DiCaprio | EP

Un sistema de gestió d'energia: l'impuls de SolarMente per al 2024

Durant aquest any, la firma espera fer un pas significatiu amb el llançament d'un sistema de gestió d'energia: "Estem enfortint el nostre compromís amb el medi ambient, amb solucions d'energia neta i ens alegra introduir una innovadora incorporació als nostres serveis: un sistema de gestió d'energia impulsat per intel·ligència artificial”, apunta Victor Gardrinier, CTO i cofundador de SolarMente.

“Aquesta tecnologia automatitzarà la compra, venda i emmagatzematge d'energia basada en els preus del mercat, optimitzant encara més els estalvis dels usuaris i consolidant la nostra posició com un agent de canvi al sector de l'energia neta", afegeix Gardrinier, qui va cofundar juntament amb Draijer la iniciativa, l'any 2020.

Més info: Disseny i energia solar: cap a la transformació sostenible dels habitatges

Més informació
L'energia solar tèrmica, l'alternativa per la indústria
L’energia solar a l'abast de tothom
Barcelona vol doblar l'energia generada amb plaques solars
Avui et destaquem
El més llegit