Som Energia aspira a assolir els 50 MEUR el 2018

La cooperativa d'energia neta preveu arribar als 80.000 clients a finals d'any i consolidar el seu creixement

Plantes fotovoltaiques de Som Energia Plantes fotovoltaiques de Som Energia

La cooperativa d'energia verda Som Energia ha celebrat aquest dissabte la seva assemblea general anual amb uns objectius clars per al 2018: arribar als 80.000 clients i facturar un total de 50 milions d'euros. De fet, les xifres d'aquest 2017 de la cooperativa han complert les previsions més optimistes i s'han tancat amb una facturació final de 31 milions d'euros i portant energia verda a 62.100 llars i empreses d'arreu de l'estat espanyol.

Més info: Som Energia preveu arribar als 60.000 clients

També s'ha posat en funcionament la plataforma Participa, una eina de gestió democràtica i de participació virtual a través de la qual els socis i sòcies han pogut votar i fer aportacions i propostes prèvies a la celebració de l'Assemblea. Amb el seu vot -que ha estat eminentment electrònic- l'Assemblea de Som Energia ha aprovat la integració de la cooperativa a la Unió de cooperatives de consumidors i usuaris d'energies renovables 'Unión Renovables' i ha adoptat de forma explícita els principis de l'economia social i solidària.

D’altra banda, s'han establert els límits del nombre de persones que poden contractar el seu subministrament elèctric amb la cooperativa a través de persones sòcies, i s'ha aprovat dur a terme un estudi tècnic sobre la compra de l'energia que generen les instal·lacions unifamiliars de les persones sòcies.

Més info: Som Energia capta 5 MEUR per construir tres projectes fotovoltaics

Som Energia és una cooperativa de consum i producció d'energia verda sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar l'actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment, compta amb prop de 48.000 persones sòcies i més de 76.000 contractes de subministrament elèctric a tota la península, Balears i Canàries. Durant l'últim any, més de 3.000 famílies i organitzacions, amb una inversió de 3 milions d'euros, han posat en marxa iniciatives d'autoconsum col·lectiu a través de la Generació kWh, que els permet obtenir electricitat 100% renovable a preu de cost i inferior a qualsevol altre tipus de producció amb combustibles fòssils i nuclears.

Més informació
Som Energia finança un projecte per pal·liar la pobresa energètica
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit