El 24,8% del finançament del BBVA a Catalunya és per a projectes sostenibles

Les xifres corresponen al món de les pimes

El 24,8% del finançament del BBVA, concedit a petites i mitjanes empreses de Catalunya durant el primer semestre, s’ha destinat per a projectes sostenibles. El percentatge es troba lleugerament per sobre de la mitjana de l'Estat, que és del 20%. Es tracta de préstecs que es concedeixen per implementar iniciatives relacionades amb les energies renovables o l'eficiència energètica, entre altres. El BBVA ha destacat que aquest tipus de finançament va a l'alça per segon any consecutiu.

“Les entitats financeres juguem un paper fonamental per facilitar el creixement econòmic sostenible”, exposa Alberto Cano. En aquest sentit, el director de Pimes del BBVA a Espanya creu que les empreses “han de centrar els esforços a transitar cap a un model de creixement responsable, inclusiu i rentable”. Segons dades de les Nacions Unides, les petites i mitjanes empreses impulsen el 50% del PIB mundial i el 60% dels llocs de treball. En clau estatal, les pimes constitueixen el 99,5% del teixit empresarial. 

Sota el criteri del BBVA, Catalunya ja recupera els nivells d’activitat previs a l’esclat de la pandèmia. Aquesta és la principal conclusió de l’informe Situació Catalunya 2023 que ha elaborat el servei d’estudis del BBVA.  “Fa un any teníem un context de recessió per l’increment de l’energia i la pèrdua de poder adquisitiu, per sort les previsions no s’han complert”, apunta Miguel Cardoso. L’economista en cap de l’entitat bancària situa les exportacions i l’ocupació com a grans arguments per justificar el canvi de perspectiva. A Catalunya, la previsió és arribar al mes de desembre amb un creixement del 2,6%, lligant tres anys d’increment per damunt de la mitjana espanyola (2,4%). En l’àmbit del treball, el BBVA calcula com fins a l’any vinent s’haurien de crear 180.000 nous llocs de treball en el món turístic. 
 

Més informació
El BBVA dibuixa un bon escenari per Catalunya
El BBVA guanya 6.420 MEUR i assoleix els millors resultats anuals de la història
Canvis a la direcció del BBVA a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit