Neix Start4Big, l'aliança innovadora de cinc grans empreses

CaixaBank, Naturgy, Aigües de Barcelona, Seat i Telefónica creen un 'hub' per impulsar vuit projectes per any

Naturgy assegura que la mesura és temporal | iStock Naturgy assegura que la mesura és temporal | iStock

Tot just després del segon aniversari del Pier 01 (amb festa inclosa), cinc grans empreses han anunciat la creació conjunta de Start4Big com a hub d'innovació que acompanyi startups de tot arreu amb solucions disruptives en un o més sectors. La nova aliança tecnològica està formada per CaixaBank, Naturgy, Aigües de Barcelona, Seat i Telefónica

En concret, es presentarà oficialment Start4Big després de l'estiu. Es preveu desenvolupar-hi fins a vuit projectes per any alhora que les grans corporacions facilitaran la seva infraestructura a les startups, segons ha avançat El País. De moment, s'ha preferit no donar més detalls sobre la tipologia de projectes que es desenvoluparan, la xifra exacte d'inversió o la ubicació concreta del nou hub, entre d'altres.   

"Les startups necessiten les corporacions per créixer i les corporacions necessiten les startups per canviar i fer les coses diferents", assegurava el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, aquest dijous passat a VIA Empresa. Els més grans tenen clients, canals de distribució, infraestructura, dades o marca i els més petites destaquen sobretot per la innovació.

Paral·lelament, des de les àrees de negoci de les empreses es llançaran cada semestre tres reptes multisectorials i un desafiament transversal que impacti en tots els sectors. Amb l'objectiu de sumar forces, tampoc es tanquen les portes a l'entrada de noves corporacions per formar part d'aquesta gran aliança per a la innovació. 

Més informació
Que no pari la festa!
Oracle serà veïna de Facebook a Barcelona
"Tots tenim una identitat digital, la vulguem o no"
DHL inverteix 50 MEUR en una nova plataforma al Prat
Avui et destaquem
El més llegit