• Empresa
  • La startup que cuida la salut cardíaca sense sortir de casa amb un sol dispositiu

La startup que cuida la salut cardíaca sense sortir de casa amb un sol dispositiu

Monitoring Life és una startup centrada en el desenvolupament de dispositius mèdics intel·ligents per a la detecció precoç d’anomalies cardíaques

    Els cofundadors de Monitoring Life | Cedida
    Els cofundadors de Monitoring Life | Cedida
    01 de Maig de 2025

    Vicente Copoví, emprenedor i executiu amb una sòlida trajectòria en el sector dels dispositius mèdics, i Carlos Porras, enginyer i emprenedor amb una àmplia experiència, van detectar un problema comú durant la pandèmia: els metges necessitaven una solució per atendre els pacients amb insuficiència cardíaca. Davant d’aquesta necessitat, va néixer Monitoring Life, una startup centrada en el desenvolupament de dispositius mèdics intel·ligents per a la detecció precoç d’anomalies cardíaques. La seva missió és clara: empoderar tots els pacients perquè puguin monitorar els seus senyals cardíacs des de la comoditat de casa seva, amb l’objectiu de reduir les hospitalitzacions.

     

    Amb la premissa de permetre als pacients monitorar els seus senyals cardíacs des de casa i reduir la càrrega hospitalària, Copoví (CEO i fundador) i Porras (CTO i cofundador) van crear Monitoring Life l’any 2023 i actualment compten amb el suport de Barcelona Activa. “El nostre producte principal, SensoCor, és el primer dispositiu no invasiu al món que monitoritza la salut dels pacients amb insuficiència cardíaca”, explica Esmeralda Zefi, responsable de màrqueting, en declaracions a VIA Empresa.

    Zefi (Monitoring Life): “El nostre producte principal, SensoCor, és el primer dispositiu no invasiu al món que monitoritza la salut dels pacients amb insuficiència cardíaca”

    Zefi explica que “es tracta d’un dispositiu multisensor avançat dissenyat específicament per monitorar i analitzar els senyals cardíacs. Aquesta tecnologia portàtil capta dades vitals com l’ECG, el PPG i el PCG, proporcionant una visió global de la salut cardíaca”. Gràcies a la seva capacitat de recopilació de dades i a l’anàlisi mitjançant intel·ligència artificial, el dispositiu ofereix informació precisa i recomanacions personalitzades, cosa que permet als usuaris gestionar el seu benestar cardíac.

     

    Objectiu: reduir la càrrega assistencial als centres hospitalaris

    El primer dispositiu no invasiu al món que monitoritza la salut dels pacients amb insuficiència cardíaca”,
    El primer dispositiu no invasiu al món que monitoritza la salut dels pacients amb insuficiència cardíaca”  | Cedida

    D’altra banda, Zefi detalla que l’objectiu de Monitoring Life es concreta en tres línies principals d’actuació: fer accessible el monitoratge cardíac a tots els pacients amb insuficiència cardíaca, sense necessitat de desplaçar-se a l’hospital; reduir la càrrega assistencial als centres hospitalaris i disminuir els costos hospitalaris associats a aquesta patologia.

    Actualment, l’empresa col·labora amb diversos hospitals de referència, entre els quals destaquen: l’Hospital Universitario 12 de Octubre, l’Hospital Universitario Puerta de Hierro Majadahonda, l’Hospital Universitario de Badajoz, l’Hospital Universitario de Navarra, l’Hospital Universitario Ramón y Cajal, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitario Central de Asturias, l’Hospital Universitario La Paz i l’Hospital Universitario Virgen de la Victoria.

    “La nostra meta per al 2025 és portar el sensor al mercat”

    En aquest punt, la responsable de màrqueting reconeix que el producte encara no ha sortit al mercat, ja que continua en fase de proves, tot i que l’objectiu és llançar-lo abans de finalitzar l’any. “La nostra meta per al 2025 és portar el sensor al mercat”, apunta Zefi. Fins ara, l’empresa ha impulsat el projecte mitjançant autofinançament, amb una inversió d’un milió d’euros, a més d’un altre milió d’euros provinents de subvencions. També ha rebut diversos reconeixements, com el Premi EmprendeXXI, atorgat per DayOne de CaixaBank, Enisa i el Ministeri d’Indústria i Turisme, entre 33 startups participants.

    “La insuficiència cardíaca la pateixen més de 64 milions de pacients, per a ser realistes, nosaltres volem captar l’1% d’aquests 64 milions”, explica Zefi, qui argumenta que tenen la projecció que en 2028 puguin arribar a què 135.000 pacients utilitzin el seu sensor a tot el món. “A llarg termini, volem que no només serveixi per a la insuficiència cardíaca, sinó per a altres malalties també”, conclou.