L'STEM Women Congress tanca amb més de 400 inscrits

L'esdeveniment es marca l'objectiu d'analitzar i resoldre la baixa presència de les dones en els camps de la tecnologia, l'enginyeria, les ciències pures i les matemàtiques

Representants de les iniciatives nominades als Stem Awards | Cedida Representants de les iniciatives nominades als Stem Awards | Cedida

La tercera edició de l'STEM Women Congress tanca amb més de 400 inscrits. L'esdeveniment ha acollit representants del sector en empreses internacionals per reflexionar al voltant de la desigualtat de gènere en els àmbits de les ciències, les tecnologies, l'enginyeria i les matemàtiques. Durant l'esdeveniment, a més, s'han presentat les conclusions de l'Annual Report dedicat a les iniciatives de foment de les STEM entre les dones. Finalment, s'han entregat els premis STEM a empreses o entitats que hagin trencat amb els estereotips de gènere.

Entre les iniciatives presents, els tres premis s'han entregat als projectes We Programa Women Empowerment; els premis WonNow 2021 de CaixaBank i Microsoft Ibèrica i Between Technology. Les iniciatives coincideixen en la seva motivació d'empoderament de les dones en el setor tecnològic i científic, des dels estudis tècnics fins als alts nivells professionals. La directora general de La Mutua de los Ingeneiros Susanna Carmona ha celebrat la iniciativa, que farà" que congressos com aquest siguin cada cop menys necessaris".

A més dels premis, durant la segona jornada del STEM Women Congress diverses dones representants d'empreses del sector han passat per l'escenari de l'esdeveniment. Així, professionals com la gerent de Connected Infotaintemtn and Interactive Cockpit SEAT, Leyre Olavarría, o la professora d'ESADE Katherine D'Amico han passat pel saló per impulsar la presència de les dones en entorns STEM.

Segons la comissària d'Equitat de la Unió Europea, Helena Dalli, l'esdeveniment "proporciona l'oportunitat de visibilitzar i promocionar models a seguir per a augmentar i empoderar noies i dones en l'àmbit STEM". Per altra banda, la tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona Laia Bonet ha destacat la "pèrdua de talent" per a les empreses que suposa la baixa ocupació dels llocs de treball STEM per part de dones.

Més informació
Com més igualtat, menys dones STEM
Un enigma anomenat STEM
Avui et destaquem
El més llegit