Superaliments, robots i IA: la innovació inunda Alimentaria & Hostelco

A més de les grans marques, pimes i startups exhibiran les seves solucions: des de tecnologia 3D per afegir nutrients a predictors de demanda amb IA

El saló Alimentaria & Hostelco | ACN El saló Alimentaria & Hostelco | ACN

Alimentaria & Hostelco 2024 convertirà Barcelona en la capital de la innovació alimentària del 18 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La cita reunirà experts de la indústria per analitzar les últimes tendències i avançar el que ben aviat veurem a les nostres taules: des de costelles enriquides amb omega3 amb impressió 3D a cerveses amb proteïnes o batuts de fruites amb col·lagen i vitamines.

Alimentaria & Hostelco 2024 serà un aparador de l'alimentació i la hostaleria del futur. En l'espai Innoval, mostrarà els productes més innovadors, la majoria creats per donar resposta a la preocupació del consumidor per la salut. Entre ells, Thrive, una cervesa sense alcohol i enriquida amb proteïnes i vitamines pensada per a la recuperació muscular. O Upgrated meat, una costella creada amb carn magra a la qual se li ‘imprimeix’ greix vegetal, sense colesterol, Omega 3, vitamina D i magnesi gràcies a la tecnologia 3D de Cocuus. Un altre exemple és el batut de fruites BIO de Vicky Foods enriquit amb col·lagen i vitamina B que ajuda al manteniment de la pell i musculatura i protegeix del estrès oxidatiu.

L'espai Innoval mostrarà els productes més innovadors, la majoria creats per donar resposta a la preocupació del consumidor per la salut.

Sota el mateix vector de salut, destaca una àmplia gamma de productes amb un plus de proteïna. Entre ells, les noves línies de càrnics +protein de Noel o El Pozo; el condiment amb sabor a all i parmesà de Tentorium Energy que, al mateix temps, és un complement nutricional (43% proteïnes); el pa de motlle Best Diet, amb 170% més de proteïnes i un 80% menys de carbohidrats; o Wovo, una alternativa als làctics i a les begudes vegetals, elaborada a base de clara d'ou.

El subsector plant based també presentarà novetats com un farcit de burritos deshidratat vegà (Nuveg), tires de xai elaborades amb proteïnes de pèsol, blat i soja (PLNT) o bacon i foie de base vegetal creats per Foodys.

Startups que estan revolucionant el sector

Alimentaria & Hostelco també serà l'escenari on algunes de les startups més prometedores del sector exhibiran les seves propostes. Destaquen noms com Nucaps, que crea ingredients capaços de contribuir a reduir malalties com la diabetis o la hipertensió; Colorsensing, que ajuda a reduir el malbaratament alimentari gràcies a una etiqueta intel·ligent que canvia de color; Algemy, que cultiva i recull microalgues, un superaliment, i les converteix en un ingredient capaç d'enriquir nutricionalment múltiples productes o Factic, amb una plataforma que prediu la demanda de producte gràcies a la Intel·ligència Artificial.

També hi haurà startups enfocades a l'hostaleria i restauració com Checkqr pay, que facilita la comanda i el pagament en restaurants via QR; Gloop, que elabora coberts 100% comestibles i sostenibles; o swiftON, que aplica Internet de les coses a les dutxes dels hotels per estalviar aigua i millorar l'experiència de l'hoste.

Avui et destaquem
El més llegit