Suspesa la cotització d'AB-Biotics després de sol·licitar l'exclusió del MAB

L'empresa abandonarà el MAB després de l'OPA de la japonesa Kaneka, que es va fer amb un 66,3% de les accions al juliol

AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida AB-Biotics liderada per Sergi Audivert i e Miquel Ángel Bonachera | Cedida

La cotització d'AB-Biotics al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) ha quedat suspesa. L'empresa biotecnològica va sol·licitar l'exclusió de la negociació al MAB i avui s'ha suspès la contractació de les seves accions. La decisió es va prendre al setembre, quan AB-Biotics va convocar una junta general extraordinària per aprovar la proposta d'exclusió, després de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) de la japonesa Kaneka

Aquesta ha demanat a la companyia que informi al mercat de la possibilitat que els accionistes minoritaris que encara tenen títols els puguin vendre una vegada acabada la cotització al mateix preu que l'oferta d'exclusió, cinc euros per acció.

Més info: AB-Biotics deixarà el MAB

Kaneka Europe va llançar una OPA voluntària al juliol per fer-se amb el 100% del control d'AB-Biotics, que en va acceptar el 44,1%. Així, la japonesa arribava a un 66,3% de participació i es convertia en accionista majoritari. La biotecnològica ha entrat enguany per primera vegada en beneficis. 

Durant el primer semestre del 2019, l'empresa de Sant Cugat ha guanyat 772.000 euros, que contrasten amb les pèrdues de 377.000 euros que havia registrat la primera meitat de l'any anterior.   

Més informació
Kaneka vol controlar el 100% d'AB-Biotics
AB-Biotics entra en beneficis per primer cop
AB Biotics, dels formatges a referents en probiòtics
Avui et destaquem
El més llegit