TE Connectivity tancarà la planta de Montcada el 2022

L'empresa i els 248 treballadors afectats arriben a un principi d'acord que inclou un pla de prejubilacions i indemnitzacions

Protestes a la planta de TE Connectivity | ACN Protestes a la planta de TE Connectivity | ACN

Direcció i representants dels treballadors han arribat a un preacord a l'empresa alemanya de components de l'automoció TE Connectivity que estableix un tancament progressiu de la planta de Montcada i Reixac a partir del maig vinent i fins a l'abril del 2022. Entre d'altres, s'ha pactat un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys i indemnitzacions a 60 dies amb un topall de 50 mensualitats. També s'ha acordat una compensació lineal de 725 euros per any treballat i compensacions en la cotització a la seguretat social durant cinc anys per als treballadors d'entre 51 i 54 anys.

El preacord haurà de ser ratificat ara pels 248 treballadors de la planta, en una votació que començarà al torn de les sis del matí i acabarà a les sis de la tarda. En el cas de les compensacions al grup de 51 a 54 anys, a banda de la indemnització els treballadors rebran una quantitat d'un màxim de 60.000 euros durant cinc anys per cotitzar el mateix que ara a la Seguretat Social en cas que trobin una feina amb cotitzacions menors.

Més info: Els alemanys a Catalunya, una llarga història empresarial II

El pacte al qual han arribat direcció i representants dels treballadors arriba en el marc de la preocupació que hi ha al sector català de l'automoció davant la possibilitat que altres multinacionals facin el mateix, seguint l'estela del camí encetat per Nissan. Pep Prieto, membre del comitè per CCOO, ha explicat a l'ACN que la planta catalana de TE Connectivity és una de les més productives de la firma, i ha lamentat que això no hagi estat prou argument per evitar que la direcció s'endugui la feina a la matriu alemanya.

"És un patró que s'està fent servir aprofitant una mica la situació de la pandèmia i la nostra legislació, que afavoreix aquest tipus de plantejament", ha lamentat Prieto, que ha descrit un escenari en què empreses que no tenen problemes de producció aprofiten per endur-se la producció a la matriu, en aquest cas a Alemanya.

Més informació
Els alemanys a Catalunya, una llarga història empresarial
L'ERO de TE Connectivity afectarà 94 persones
TE Connectivity acomiadarà cent persones a Montcada i Reixac
Avui et destaquem
El més llegit