Telefónica reuneix 170 voluntaris a Catalunya amb activitats solidàries d'esport i IA

Durant la jornada, organitzada per Fundación Telefónica, s'han realitzat més de 1.250 activitats solidàries en 27 països diferents

L'efemèride s'ha celebrat de manera simultània en 27 països diferents | Cedida L'efemèride s'ha celebrat de manera simultània en 27 països diferents | Cedida

El passat divendres es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat Telefónica, una jornada en la qual Fundación Telefónica visibilitza l'enorme tasca i compromís dels seus voluntaris i el paper que exerceix la tecnologia com a eina per impulsar la inclusió social i digital. A més, enguany, s'engloba com una de les activitats principals del centenari de la companyia. L'efemèride s'ha celebrat de manera simultània en 27 països diferents junt amb 259 entitats socials a través de més de 1.250 activitats per reduir la vulnerabilitat social i digital de persones en situació de vulnerabilitat.

L'efemèride s'ha celebrat de manera simultània en 27 països diferents junt amb 259 entitats socials

Entre elles destaquen els tallers d'IA per a estudiants d'ESO i Batxillerat als campus de programació 42 a Barcelona, i també en els de Madrid, Urduliz (Biscaia) i Màlaga; els tallers Reconnectats de digitalització i IA amb persones majors; el pensament computacional amb nens i nenes de primària amb ProFuturo; formacions TIC per a tots amb joves amb discapacitat intel·lectual; visites a les exposicions de l'Espai Fundació Telefónica amb joves i col·lectius en situació de vulnerabilitat; acompanyament telefònic per a persones en situació de solitud; activitats mediambientals de recollida de residus; o construcció de pròtesi 3D per a persones amb discapacitat, entre d'altres. 

Durant aquesta edició han participat més de 21.000 voluntaris Telefónica, dels quals entorn de 8.000 ho han fet a Espanya. En total tindrà un impacte en més de 220.000 persones de diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat. En concret, a Catalunya 170 voluntaris Telefónica s'han unit al Dia Internacional del Voluntariat de Telefónica en una jornada d'esport unificat amb persones amb discapacitat intel·lectual, de la mà de Special Olympics. 

Més info: Telefónica convoca HackForGood 2024 ‘especial Centenari’ amb quatre universitats catalanes

L'activitat esportiva duta a terme a Llars Mundet, a Vall d'Hebron, i en col·laboració amb la Federació ACELL, ha unit a atletes amb discapacitat (Voluntaris Telefónica), competint en un esport d'equip, amb l'objectiu de fomentar la inclusió dels atletes a través de l'esport, ja que la participació d'esportistes amb i sense discapacitat és la millor mostra de les possibilitats que ofereix l'esport com a eina d'integració social.

Més informació
El govern espanyol compra un 3% de Telefónica
Telefónica guanya un 79% més en el primer trimestre i obté un benefici de 532 milions d'euros
Telefónica adquireix el 96,85% de les accions de la seva filial alemanya
Avui et destaquem
El més llegit