• Empresa
  • Telefónica convoca HackForGood 2024 ‘especial Centenari’ amb quatre universitats catalanes

Telefónica convoca HackForGood 2024 ‘especial Centenari’ amb quatre universitats catalanes

Campus 42 Barcelona també assistirà a una de les 'hackatons' més populars en l'àmbit estatal, que arriba a la seva novena edició

Exterior de la seu de Telefónica | Europa Press
Exterior de la seu de Telefónica | Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
12 de Març de 2024
Act. 12 de Març de 2024

Telefónica ha convocat la novena edició de HackForGood, consolidada com una de les clàssiques hackatons a escala nacional pel seu alt nivell de participació. El punt de partida per l'esdeveniment és, en aquesta ocasió, Imaginem-nos un món més sostenible, amb què la iniciativa se suma a la celebració d'activitats que la companyia està duent a terme per a celebrar el seu centenari.

 

La hackató, organitzada per Càtedres Telefónica, la Universitat Complutense de Madrid i la Fundació Hazloposible, convoca els dies 14, 15 i 16 de març a estudiants de 25 universitats espanyoles i els Campus 42. Un any més, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili són quatre dels centres catalans participants i està previst que desenes dels seus estudiants de programació se sumin a la trobada. El Campus 42 Barcelona també repeteix com una de les seus del HackForGood, acollint als inscrits en les seves instal·lacions situades en Nou Barris.

Nous actractius i més d'un miler de participants

D'aquesta manera, més de 1000 joves participaran en la creació de reptes tecnològics per a construir un món millor. Serà un punt de trobada entre estudiants de diferents disciplines que treballaran en equip en la creació de solucions tecnològiques amb una fi social, per a construir un entorn més sostenible, inclusiu i digital. Voluntaris de Fundació Telefónica s'encarregaran de mentorar als participants per a ajudar-los a desenvolupar les solucions, gestionar projectes, i coordinar l'equip d'estudiants.

 

Un dels majors atractius del HackForGood, a més del nombre de participants, és que compta amb tres nivells de competició: local (guanyadors en cada seu), nacional (guanyadors nacionals) i una última, que se celebra mesos després, en la qual competeixen els tres equips guanyadors nacionals i el primer equip guanyador de cada seu o ciutat. La dotació dels premis de totes aquestes categories ascendeix a 50.000 euros.