El MWC acollirà les propostes de Telefónica per digitalitzar els ports

L'empresa presentarà diverses solucions tecnològiques per a les infraestructures portuàries aplicables també a altres entorns industrials

Telefónica presentarà projectes per identificar contenidors i mercaderies, prevenir accidents o millorar la vida útil de la maquinària | ACN Telefónica presentarà projectes per identificar contenidors i mercaderies, prevenir accidents o millorar la vida útil de la maquinària | ACN

Telefónica mostrarà al seu espai al Mobile World Congress la implementació de les noves tecnologies en la indústria. Els nous serveis i aplicacions industrials que la companyia mostrarà a Fira estan, segons han informat, en la línia del seu "compromís de posar la tecnologia al servei de les persones". Així, Telefónica mostrarà diverses solucions tecnològiques aplicades a processos industrials basades en innovacions com el 5G, l'edge computing o el deep learning.

Entre els projectes de l'empresa amb diversos col·laboradors destaca l'elaborat amb el Port de Bilbao dedicat al reconeixement automatitzat de vehicles, contenidors i mercaderies. La solució aplicaria tecnologies de visió artificial basades en el deep learning a la detecció de matrícules i identificadors de tot allò que passi pel port, per poder mantenir així un control d'accessos completament digitalitzat. Segons ha comunicat la mateixa Telefónica, s'han fet servir les instal·lacions d'edge computing de l'empresa, properes al Port basc, cosa que garanteix una latència mínima en el control automatitzat de la porta d'accés.

Juntament amb APM Terminals i Mobile World Capital, Telefónica presentarà també un projecte de seguretat als ports basat en la connectivitat 5G. La nova tecnologia connectaria les grues del port, així com els camions i el personal de la terminal – en aquest cas, la terminal APM de Port de Barcelona – mitjançant una app per a smartphone que anticiparia i notificaria possibles accidents o situacions de risc per a la seguretat de treballadors i instal·lacions, com un accident o un atropellament.

Mitjançant una aplicació innovadora de l'Internet de les Coses (IoT), Telefónica ha desenvolupat també una aplicació de manteniment predictiu per a la maquinària portuària que s'avançaria a possibles fallides tècniques abans que es produeixin, i així poder estalviar costos de reparacions, prevenir accidents i allargar la vida útil de les màquines monitorades. El servei funciona mitjançant una sèrie de sensors de manteniment predictiu connectats mitjançant 5G que permetrien fer un seguiment del conjunt de la maquinària del Port o de qualsevol altre entorn industrial. La solució, de fet, serviria perquè "altres empreses de qualsevol mida puguin fer servir aquesta tecnologia per accelerar la seva digitalització", augura la companyia.

Més informació
Telefónica promocionarà al Mobile el turisme intel·ligent
Avui et destaquem
El més llegit