Telefónica reforça el servei mòbil a Catalunya

La companyia inverteix 34 milions d'euros en millores en la cobertura mòbil 4G i 3G i la instal·lació de noves infraestructures de telecomunicacions durant l’estiu

La seu de Telefónica a Catalunya La seu de Telefónica a Catalunya

Telefónica ha invertit més de 34 milions d'euros en un pla de reforç del servei de telefonia mòbil a Catalunya per a aquest estiu que inclou millores en la cobertura mòbil 4G i 3G i la instal·lació de noves infraestructures de telecomunicacions, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Els treballs, que s'han realitzat durant tot l'any amb l'objectiu de garantir que el 100% de municipis estiguessin a punt en començar la temporada turística, s'han centrat a incrementar la capacitat de les estacions de telefonia millorant significativament la qualitat del servei i permetent més usuaris simultanis.

La inversió s'ha portat a terme per donar resposta a l'augment de la demanda de cobertura en els municipis turístics en aquestes dates, ja que les localitats costaneres catalanes tripliquen la seva població.

Les actuacions han permès optimitzar la cobertura d'alta velocitat sobre tecnologia 4G amb el desplegament d'una tercera portadora de LTE en la banda de 2600 MHz, la qual cosa proporciona un amplada de banda de 20 MHz addicional per al servei de dades mòbils.

En paral·lel a aquests treballs, Telefónica ha preparat la xarxa mòbil durant els últims mesos per poder incrementar la capacitat disponible en la banda de 900 MHz en 3G, de manera que s'obtingui una millor propagació i cobertura per als usuaris.

Entre els municipis que han acollit aquests treballs d'ampliació hi ha Roses, Begur, Palamós, Blanes, Platja d'Aro, Lloret de Mar, Cambrils, Salou, Deltebre, Pineda de Mar, Sitges, Ametlla de Mar, Malgrat de Mar, Calella i Vilanova i la Geltrú.

Reforç en festivitats i festivals musicals

Aquest reforç especial va començar per atendre l'alta demanda durant les festes de Sant Joan i també durant els diversos festivals musicals que tenen lloc a diferents municipis costaners de Catalunya, com el Festival Cruïlla, el Barcelona Beach Party i Canet Rock. Per això, Telefónica ha ampliat les estacions de base que doten de cobertura aquestes zones i la instal·lació d'unitats mòbils especials.

Més informació
Els bons resultats truquen a la porta de Telefónica
Telefónica preveu cobrir tot Catalunya amb fibra el 2022
La gestió de les dades és el nou negoci de Telefónica
Avui et destaquem
El més llegit