Telefónica guanya un 10,6% més malgrat la reducció d'ingressos

La multinacional ven la seva seu a Catalunya al magnat filipí Andrew L. Tan per 150 milions d'euros

La torre Diagonal 00 de Telefónica a Barcelona La torre Diagonal 00 de Telefónica a Barcelona

Telefónica ha obtingut un benefici net atribuït de 926 milions d'euros en el primer trimestre de 2019, la qual cosa suposa un 10,6% més en comparació dels 837 milions d'euros que va guanyar en els tres primers mesos de 2018, segons ha informat la companyia, que reitera els objectius i el dividend de 0,40 euros per acció anunciat per 2019. Així mateix, segons informa Cinco Días, la multinacional ha venut la seva seu a Catalunya al magnat filipí Andrew L. Tan per 150 milions d'euros.

Els ingressos de l'operadora s'ha situat en el primer trimestre en els 11.979 milions d'euros, la qual cosa suposa un 1,7% menys en termes reportats que els 12.190 milions d'euros de fa un any. No obstant això, en termes orgànics reflecteixen un creixement del 3,8% respecte al mateix període de 2018.

El benefici brut abans d'amortitzacions (Oibda) s'ha situat en els 4.264 milions d'euros, un 10,3% més en termes reportats i un 1% més en orgànics. D'aquesta manera, el marge d'Oibda ascendeix 10,3 punts percentuals termes reportats, però baixa nou desenes en orgànics, fins al 35,6%.

Per la seva banda, el deute net de Telefónica es troba a tancament del mes de març en 40.381 milions d'euros, la qual cosa representa una reducció interanual del 5,7%, després de descendir en els tres primers de l'any per vuitè trimestre consecutiu, en concret 693 milions d'euros. Incloent esdeveniments posteriors al tancament es redueix addicionalment en aproximadament 1.700 milions d'euros, fins als 38.700 milions d'euros.

Referent a això, també explica que, després de l'adopció de la norma NIIF-16, els passius per arrendaments, inclosos els mantinguts per a la venda, ascendeixen a 7.439 milions d'euros, la qual cosa provoca que el deute financer net incloent arrendaments ascendeixi a 47.820 milions d'euros.

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha assenyalat que aquests resultats mostren una "destacada millora" en la taxa de creixement dels ingressos; un creixement de doble dígit del benefici net i del benefici net per acció; una forta generació de caixa, tres vegades superior a la del primer trimestre de l'exercici anterior; i una acceleració en la reducció de deute, que es redueix per vuitè trimestre consecutiu i permet seguir augmentant la fortalesa del balanç del grup.

"Comencem l'any estenent el lideratge en desplegament de fibra i 4G, provant les noves capacitats de 5G i avançant al programa de virtualització UNICA, la qual cosa ens permet seguir guanyant rellevància amb els nostres clients a través d'una millor experiència i una major vida mitjana dels mateixos", ha remarcat.

Més informació
Telefónica posa a la venda la històrica seu de Barcelona per 110 milions d'euros
Telefónica guanya un 6,4% més el 2018 i retalla el seu deute
Telefónica inverteix 110 milions d'euros en millorar la connectivitat a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit