Els 10 titulars de gener al món

Feliç brexit, fusions, Biden 4.0, les vacunes o l'opa a Naturgy, a ulls dels mitjans internacionals

El nuevo presidente de EE.UU., Joe Biden, ha centrado muchos titulares de enero en todo el mundo | Europa Press El nuevo presidente de EE.UU., Joe Biden, ha centrado muchos titulares de enero en todo el mundo | Europa Press

Feliç brexit 2021!

The New York Times: "La Gran Bretanya i la UE arriben a un acord pel brexit abans de Nadal"

Gràcies a l'acord in extremis al Nadal entre el Regne Unit i la Comissió Europea, es van poder estructurar les relacions que tenen tots dos ja des de l'1 de gener, quan va finalitzar el període transitori i el Regne Unit va sortir finalment del bloc. Això només ha estat el principi, ja que és un pacte de mínims i caldrà anar construint les relacions comercials a partir d'aquesta base. To be continued

Fusió o no fusió? Aquesta és la qüestió

Reuters: "Unicaja valora Liberbank en 763 milions d'euros en la seva fusió​"

Sembla que aquesta vegada sí que s'han pogut solucionar les diferències i es durà a terme la fusió entre Liberbank i Unicaja. La presidència executiva recaurà sobre Manuel Azuaga amb un mandat de dos anys, que ja ocupa aquest lloc a Unicaja, i el càrrec de conseller delegat serà exercit per Manuel Menéndez, actual CEO de Liberbank. Si tot va bé, està previst que a finals de gener es reuneixi la junta d'accionistes per ratificar la fusió i es comencin a demanar les següents autoritzacions, així que fins al juny com aviat no es convertiran en una sola entitat.

Ruleta de Bit… coins

Business Insider: "Els inversors de criptomonedas podrien "perdre tot els seus diners", adverteix el regulador britànic mentre el seu preu baixa des de màxims històrics​"

La criptomoneda més coneguda ha perdut una bona quantitat del seu valor després d'arribar a 42.000 dòlars per moneda! Hi ha varietat d'opinions al voltant del seu futur. Per exemple, des de Bloomberg s'assenyala que "la caiguda podria indicar que la bombolla que s'ha estat vivint als mercats de criptomonedas en els últims mesos podria estar a punt de punxar". El regulador britànic ho porta més enllà i diu que "si els consumidors inverteixen en aquest tipus de producte han d'estar preparats per perdre-ho tot". D'altra banda, hi ha una altra tendència que pensa que el Bitcoin funciona per cicles.

Flotador a IAG

Financial Times: "IAG demana a la Unió Europea que relaxi les lleis de propietat mentre les preocupacions sobre el brexit augmenten​"

IAG, el hòlding que agrupa entre altres companyies Iberia, Vueling i British Airways, ha comunicat als reguladors d'Espanya que està implementant canvis perquè el control de l'empresa i les seves filials, a més del 50% del capital en mans de la UE. La UE rescata una empresa, principalment britànica, durant el brexit. Irònic?

Fuites per Brexit

Metro: "Totes les empreses que s'han esfondrat o han fugit des del brexit"

Continuen les fuites d'empreses pel brexit. Ja hem sentit dels sonats casos de Dyson, Panasonic i Sony. Els actius bancaris de Lloyds, Barclays, i algunes plantes de Honda, Ford, Jaguar i Airbus. En aquest cas, els ha tocat a Berkeley Energia, que muda la seva seu a Espanya, on ja té una mina d'extracció d'urani a la província de Salamanca, i Coca Cola European Partners, que ha mogut la seva seu als Països Baixos.