CA | ES

Tous expulsa Rakosnik i Rahola de la fundació per evitar el boicot espanyolista

La vicepresidenta de la joieria sol·licita la renovació del patronat de la Fundació Rosa Oriol per fer-lo "apolític i transversal"

La vicepresidenta de Tous, Rosa Tous La vicepresidenta de Tous, Rosa Tous

La vicepresidenta de Tous, Rosa Tous, ha enviat una carta a Sor Lucía Caram, impulsora de la Fundació Rosa Oriol, sol·licitant la renovació del seu patronat per fer-lo "apolític i transversal", segons ha informat la companyia en un comunicat.

La companyia catalana de joieria ha decidit rellevar de la seva fundació a dues de les seves patrones: Elena Rakosnik, vicepresidenta i dona de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i Pilar Rahola, vocal i periodista, després de rebre crides al boicot a través de xarxes socials, segons publica El Confidencial.

"Com a presidenta de la Fundació, haig de protegir la seva reputació i evitar que es ressenti per motius ideològics i polítics", ha manifestat Rosa Tous a la carta, en la qual destaca que la missió de la Fundació és ajudar a aquells que ho necessiten i defensa que no pot veure's perjudicada a causa del context polític actual.

"Em sento profundament orgullosa de ser espanyola i catalana, com he afirmat públicament, i per coherència no puc permetre que membres del patronat siguin qüestionats pel seu posicionament polític o de confrontació", afegeix.

L'entitat té previst una reunió del patronat el proper 20 de desembre, en el qual la seva presidenta vol tractar com a principal ordre del dia el relleu de "alguns dels seus membres, donat el seu posicionament polític".

"Agraïm la seva col·laboració durant aquests anys, però el context actual ens obliga a comptar amb un patronat apolític i transversal", argumenta Tous, que també al·ludeix a la protecció dels beneficiaris i a la reputació de Tous, ja que argumenta que, encara que la seva implicació en la Fundació és a títol personal, han de mantenir una coherència pública en atenció als seus clients, socis, empleats, franquiciado i proveïdors.

Fundació

A l'abril de 2009, Sor Lucía Caram va impulsar la creació d'una Fundació i del seu patronat, sol·licitant la cessió del nom de Rosa Oriol, actual presidenta d'honor de l'entitat, en agraïment a la seva contribució, i va nomenar a la seva filla, Rosa Tous, presidenta del patronat. Caram va aconseguir involucrar a més de 200 voluntaris i a les principals famílies de Manresa, entre les quals es troba Rosa Oriol.

La companyia ha afirmat que, arran del procés sobiranista a Catalunya, moltes companyies d'origen català han sofert boicot per ser considerades afins a la causa independentista, i ha assegurat que la marca ha rebut la inquietud de les directores de les seves botigues que eren consultades pels clients en relació a aquest assumpte.

La família va decidir posicionar-se a través d'un comunicat intern que afirmava: "Som internacionals de vocació i espanyols i catalans de cor". No obstant això, les xarxes socials han tornat a qüestionar el posicionament de la marca a causa de la seva vinculació a la Fundació a causa del perfil d'alguns dels membres del seu Patronat.

"Sempre hem considerat que la nostra contribució social era privada i personal. Mai hem volgut que fos utilitzada com una arma ideològica o política de persones que volen danyar la nostra reputació o la d'una entitat que realitza una tasca encomiable", conclou Rosa Tous.

Més informació
Rosa Clará completa la seva cúpula directiva
Lavaquial, les joies exclusives de Lleida
Tous dispara les vendes online un 130%
Avui et destaquem
El més llegit