El Port electrificarà els molls per reduir la contaminació

La inversió total suposarà uns 61milions d'euros i s'espera que estigui a punt entre el 2025 i el 2027

El Port electrificarà els molls per reduir la contaminació El Port electrificarà els molls per reduir la contaminació

El Port de Barcelona preveu desenvolupar un pla d'electrificació dels seus molls, que suposarà una inversió total d'uns 61 milions d'euros i s'espera que estigui a punt entre el 2025 i el 2027, han informat fonts de la infraestructura portuària a l'agència Europa Press.

Més info: Les traves de l'Estat que resten competitivitat al Port de Barcelona

Segons publica La Vanguardia, el Port de Barcelona ha dissenyat aquest pla perquè els vaixells es puguin connectar a la xarxa elèctrica quan amarrin i deixin de tenir els motors en marxa i generar emissions contaminants.

Primera fase: electrificar els molls dels creuers i ferris

El pla preveu sis connexions elèctriques amb un consum de 102.500 Megavat-hora (MWh) l'any i contempla electrificar els molls on atraquen creuers i ferris en una primera fase, amb una inversió d'entre 15 i 20 milions d'euros.

Per començar amb l'electrificació dels molls, el Port de Barcelona necessita que Red Eléctrica Española (REE) aprovi l'ampliació de la potència, un tràmit administratiu que va sol·licitar al maig i pot tardar entre 12 i 18 mesos.

Aquesta proposta també s'ha traslladat al secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez Abascal, i, si es compleixen amb els terminis previstos, el procés d'electrificació del Port de Barcelona començarà el 2021 i acabarà entre el 2025 i el 2027.

Més informació
El Port de Barcelona rebrà els dos primers creuers amb gas natural liquat
El Port de Barcelona creix un 13,5% fins al setembre
Conesa: "L'Estat espanyol no s'ha ocupat de desplegar una xarxa de mercaderies"
Avui et destaquem
El més llegit