Travelperk, un nou unicorn a Catalunya

La startup de viatges de negocis assoleix una valoració de 1.100 MEUR després d'una nova ronda de finançament

El CEO i cofundador de Travelperk, Avi Meir | ACN El CEO i cofundador de Travelperk, Avi Meir | ACN

La startup de viatges de negocis Travelperk és el quart unicorn establert a Catalunya. L'empresa emergent fundada per l'israelià Avi Meir i el salvadoreny Javier Suarez assoleix els 1.100 milions d'euros de valoració després d'una nova ronda de finançament liderada pel fons nord-americà General Catalyst i la sueca Kinnevik. Així, Travelperk se suma a les altres tres emergents establertes al país amb aquest estatus: eDreams, GlovoWallbox.

Meir i Suarez, dos extreballadors de Booking, van fundar la companyia amb l'objectiu d'oferir solucions específiques per als viatges corporatius, un model que ha funcionat, de fet, fins i tot durant la pandèmia. Segons han comunicat, l'ara unicorn no ha acomiadat ningú durant la crisi, i ha tancat 2021 amb quatre empreses adquirides i una ronda addicional propera als 240 milions d'euros.

Tal com ha anunciat l'empresa, el finançament aconseguit anirà dedicat a impulsar els viatges sostenibles i a ampliar l'oferta de producte per a pimes. Entre els inversors més destacats que han entrat a la companyia destaquen Gillian Tans, la que fora presidenta i directora executiva de Booking.

Segons Meir, "arribar a l'estatus d'unicorn és tant un somni com una fita per tots els emprenedors". El cofundador de Travelperk celebra, així, haver arribat a aquesta valoració "en un any en què, lamentablement, moltes empreses de viatges han hagut de tancar portes". Per la seva banda, Joel Cutler, de General Catalyst, preveu que l'emergent romandrà en els pròxims anys "el líder indiscutible" d'un sector que, afirma "continuarà creixent i progressant" com és el dels viatges de negocis.

Més informació
Wallbox, l'unicorn que debuta a la borsa novaiorquesa
TravelPerk rep una injecció de 44 milions de dòlars
Glovo, el primer unicorn català
Avui et destaquem
El més llegit