Nissan: una reunió sense els alts directius i sense acord

Acaba sense acord una mediació a Treball entre l'empresa i els treballadors després de 17 dies de vaga indefinida

Els treballadors de Nissan protesten per la disminució de la producció a la planta de la Zona Franca | ACN Els treballadors de Nissan protesten per la disminució de la producció a la planta de la Zona Franca | ACN

La reunió entre la direcció de Nissan i els representants dels treballadors de les fàbriques barcelonines que s'ha celebrat al Departament de Treball ha acabat sense acord. El comitè d'empresa, que va convocar una vaga indefinida el 4 de maig, ha criticat que no hi assistissin els màxims directius de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso i Gemma Nespral i ha lamentat que l'empresa no aportés "res nou" i reiterés que no poden assegurar els volums de producció actuals ni els llocs de treball. Els sindicats han expressat la seva preocupació per la falta de futur industrial davant les amenaces de tancament de la fàbrica.

Més info: El sol es pon per a Nissan

La direcció ha comunicat a la plantilla que el pla estratègic de la multinacional es donarà a conèixer el 28 de maig en la presentació de resultats del grup. El comitè d'empresa ha assegurat que els objectius de la vaga han canviat "radicalment" al llarg d'aquests 17 dies perquè, en un inici, van convocar l'aturada per a demanar que es mantingués l'ocupació durant dotze mesos. "Ara la certesa que el nostre futur està en l'aire ens fa augmentar les exigències", apunten.

Nissan va tornar a aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a un miler de treballadors de la planta de la Zona Franca que treballaven en la fabricació de la pick-up Classe X de Mercedes i es van quedar sense peces per la vaga indefinida convocada des del 4 de maig, que només es va fer de forma efectiva al centre d'estampació de Montcada i Reixac. Els sindicats reclamen a les administracions que no s'accepti l'afectació de nou a l'expedient.

Més informació
Nissan tancarà la planta de Barcelona
Vaga indefinida a Nissan quan reprenguin la producció
Avui et destaquem
El més llegit