Uber torna a Barcelona sota llicència VTC

L'empresa de transport opera de nou a la capital catalana només amb vehicles de lloguer amb conductor

Uber marxa de Barcelona un any després d'haver tornat Uber marxa de Barcelona un any després d'haver tornat

L'empresa de transport Uber torna Barcelona des d'aquest dimarts, però ara ho fa sota llicència de lloguer amb conductor (VTC). La companyia aterra a la capital catalana després d'abandonar-la fa gairebé quatre anys enmig del conflicte obert amb el sector del taxi, que acusava la companyia de competència deslleial.

UberX, el servei que opera a la ciutat, utilitza exclusivament vehicles amb llicència VTC i comprova que els conductors estiguin donats d'alta com a autònoms o constituïts com a empresa abans de permetre'ls registrar-se, ha assegurat l'empresa en un comunicat.

Així mateix, inspecciona si el conductor té antecedents penals i la fitxa tècnica del vehicle i la vigència de la seva assegurança.

El contenciós de l'empresa nord-americana amb el món del taxi va arribar fins al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE), que el desembre de 2017 va dictaminar que la plataforma és un servei de transport i que, per tant, se li podien exigir llicències i altres autoritzacions pròpies del sector.

Però Uber ja havia deixat Barcelona abans, el 2014, quan una sentència va dictar la suspensió cautelar del servei entre particulars UberPop amb el qual llavors estava present a la ciutat.

Un 20% més barat

Les tarifes d'UberX a Barcelona són de 0,16 euros per minut i 1,42 euros per quilòmetre, amb una tarifa mínima de 5,50 euros, el mateix import que es cobra si es cancel·la el servei un cop ja sol·licitat.

Aquests preus suposen, segons Uber, un descompte d'un 15% en els trajectes habituals a la ciutat i d'un 20% en els viatges a l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

Més informació
Uber torna a Barcelona tres anys després
Uber Eats retorna a Barcelona
Els taxistes tornen a la vaga contra Uber i Cabify
Avui et destaquem
El més llegit