Uber torna a Barcelona tres anys després

Els taxistes amenacen amb prostestes després de l'anunci de la plataforma de transport: "Benvinguts a l'infern"

El sector del tàxi està en peu de guerra contra Uber El sector del tàxi està en peu de guerra contra Uber

Uber tornarà a funcionar a Barcelona després de més de tres anys sense operar a la capital catalana, segons han confirmat fonts de l'empresa nord-americana. Tanmateix, Uber encara no ha concretat quan es materialitzarà aquest retorn a Barcelona. Sobre la seva tornada a la capital catalana, un portaveu de la firma de mobilitat ha declarat que "Uber ha revolucionat la forma en què la gent es mou per la ciutats de tot el món, però també és cert que hem comès errors pel camí. Estem canviant la nostra manera de treballar, centrant els nostres esforços en aconseguir la confiança de les ciutats en les que estem presents. I Barcelona no és una excepció. Volem treballar amb els agents locals per contribuir a construir un model de mobilitat més sostenible".

El taxi avisa

Els taxistes de Barcelona tornen a estar en peu de guerra després de l'anunci d'Uber. L'associació professional Elite Taxi ha publicat el missatge "Benvinguts a l'infern" a través de Twitter com a resposta a la notícia del retorn d'Uber a la ciutat.

 

 

L'associació també ha qüestionat l'origen de les llicències VTC que Uber utilitzarà per operar a Barcelona. Concretament, Elite ha assenyalat que Yirmi (l'empresa que està col·laborant amb Uber en el seu desplegament a Barcelona) només compta amb 20 llicències, mentre que les informacions avançades aquest dimarts per Vozpópuli estimen que la firma nord-americana preveu començar a operar a la capital catalana amb una flota de 150 cotxes. "No sabem d'on surten les altres 130...", qüestionen des de l'associació de taxistes. Davant d'aquesta situació, Elite afirma que els taxistes tenen "cada dia més raons per lluitar".

Més informació
Uber Eats retorna a Barcelona
El TJUE: Uber és un servei de transport i se li pot exigir llicència
Els taxistes tornen a la vaga contra Uber i Cabify
Avui et destaquem
El més llegit