Els beneficis milionaris d'Uber volen a Holanda

La companyia duplica beneficis a Espanya en 2017 i però trasllada tots els seus ingressos al país europeu

El sector del tàxi està en peu de guerra contra Uber
El sector del tàxi està en peu de guerra contra Uber

Uber Systems Spain, la filial espanyola de Uber, ha guanyat 163.514 euros a Espanya en 2017, la qual cosa suposa gairebé duplicar el seu benefici (un 96% més) en comparació dels 83.401 euros que va comptabilitzar l'exercici precedent. No obstant això, l'empresa de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) ha aconseguit 2,88 milions d'euros d'import net de xifra de negoci, un 102% més que en 2016, dades del registre mercantil obtinguts per Europa Press a través d'Infoempresa.com (servei de Telecoming).

Els ingressos de Uber Systems Spains, constituïda el 13 de març de 2014, procedeixen d'activitats de màrqueting local i serveis, segons recull els seus comptes anuals, i són traslladats a la seva matriu a Holanda, Uber International Holding.

En 2017, Uber ha pagat a Espanya 53.817 euros d'impost de societats, 25.422 euros més que en 2017, un 89,5% més.

En aquest context, recordem que les VTC es troben sumides en una guerra contra el taxi a Espanya. La patronal d'empreses de vehicle de lloguer amb conductor ha proposat al Ministeri de Foment que, "aprofitant les noves tecnologies", el taxi flexibilitzi la seva regulació i pugui també precontratar els seus serveis igual que Uber o Cabify.

Més info: Uber i Cabify repten els taxistes

Per la seva banda, Foment defensa que les VTC competeixen "en desigualtat de condicions i amb evidents avantatges" respecte al taxi, donada la major regulació a la qual aquest gremi està subjecte per normatives locals i autonòmiques quant a "tarifes, horaris i calendaris". En aquest sentit, espera poder portar al Consell de Ministres del proper 28 de setembre el Decret amb les mesures anunciades el passat mes de juliol per intentar atallar el conflicte obert entre el sector de taxi i el de les VTC.

Més Informació
El pecat original d’Uber
L'AMB aprova la limitació a Uber i Cabify
Avui et destaquem
Comentaris