Uber Eats subcontractarà els 'riders'

La plataforma s’adaptarà a la nova normativa i donarà als seus treballadors contractes i els drets laborals corresponents

Els 'riders' tornaran a ser autònoms | ACN Els 'riders' tornaran a ser autònoms | ACN

Uber Eats adaptarà el seu negoci de repartiment de menjar a domicili a la nova normativa amb la contractació dels seus repartidors. Els riders de l'empresa tindran, en endavant, un contracte i beneficis laborals amb flotes que col·laboren amb Uber. Segons el portaveu de la companyia, la tecnològica acatarà la nova llei amb l'objectiu de "ser un soci a llarg termini per a Espanya".

Uber treballa, segons han comunicat, amb "flotes ètiques" que "compleixen la normativa" i proporcionen als seus treballadors un "codi de conducta detallat". Des de l'empresa garanteixen que consultaran amb els treballadors la situació per tal de reavaluar-la i "entendre l'impacte dels canvis" sobre la seva feina. L'empresa confia, amb això, que el Govern central asseguri que totes les plataformes del sector "compleixin la llei".

La coneguda com llei rider entra en vigor aquest mateix dijous després que hagi expirat la moratòria que el govern espanyol havia oferit a les plataformes del sector per adaptar-se a la "nova realitat". Entre altres qüestions, la nova norma estableix que els treballadors d'aquest tipus d'empreses no poden ser autònoms, sinó que han de tenir contracte com a persones assalariades.

A banda d'aquesta consideració, que permet als riders de plataformes com Uber Eats gaudir de vacances, permisos retribuïts o reduccions de jornada, entre altres beneficis laborals, el text fixa també el dret a conèixer l'algoritme que fan servir les empreses per posar-lo "al servei de la majoria social", per tal de millorar l'ús de la IA en qüestions relacionades amb l'entorn laboral.

Més informació
Uber Eats torna a repartir menjar per Barcelona
Deliveroo, condemnat a readmetre nou 'riders'
Avui et destaquem
El més llegit