Uber i Cabify ja integren taxis en les seves apps

Les plataformes de VTC ofereixen les dues solucions de mobilitat a les seves aplicacions

Taxis en una imatge d'arxiu | ACN Taxis en una imatge d'arxiu | ACN

Uber i Cabify també permeten desplaçar-se en taxi. Les plataformes VTC han integrat a les seves aplicacions el servei de taxi. Cabify va iniciar aquest servei fa quatre mesos i ara Uber s'hi ha afegit. 

Més info: Cabify integra al taxi a la seva plataforma de VTC

L'app de Cabify ja integra a la seva plataforma les dues opcions de mobilitat a ciutats com Santander, València i Madrid i, "en els propers mesos" ho farà també a Barcelona. L'empresa preveu que a finals de l'any que ve ja hi hagi un miler de taxistes que utilitzin la seva aplicació per operar. Segons la mateixa companyia, el "grau de retenció" és alt, ja que assegura que un 80% de taxistes madrilenys que treballen amb Cabify repeteixen.  

A ciutats com Barcelona i València, Cabify ha hagut de modificar el seu servei, ja que els governs autonòmics van imposar l'obligació de sol·licitar els cotxes VTC amb antelació i no al moment com era fins ara. En el cas de la capital catalana, Uber va decidir deixar d'operar quan es va conèixer la nova regulació. 

Més info: Uber i Cabify s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació

Per la seva banda, Uber comença aquest divendres, 22 de novembre, amb el servei UberX, que també inclou els taxistes a l'aplicació, imitant el nou model de Cabify. La multinacional d'Estats Units ha anunciat que el servei que oferirà serà enviar indistintament un vehicle VTC o un taxi; el que sigui més a prop de l'usuari en aquell moment.

Les prestacions i els preus seran els mateixos sigui quin sigui el vehicle que presta el servei, afirmen, amb un sistema de pagament instantani. De moment, ha integrat 50 taxis de l'empresa Ciudad de Taxi, tot i que la companyia assegura que ja ha arribat a acords amb altres associacions i taxistes independents. De moment, UberX té servei a Madrid, Sevilla, Màlaga, Còrdova, Cadis, Xerès, A Coruña i Bilbao. 

Més informació
Cabify amplia la seva flota a Barcelona i millora tarifes
Uber es queda a València, tot i el decret de VTC 'a la catalana'
Multes als VTC si no informen de la seva activitat
Avui et destaquem
El més llegit