La CE formalitza la compra de Credit Suisse per part d'UBS

Brussel·les assegura que l'operació no tindrà efectes negatius en la competència del sector financer

Exterior d'una oficina de Credit Suisse | iStock Exterior d'una oficina de Credit Suisse | iStock

La Comissió Europea ha aprovat, de forma definitiva, la compra de Credit Suisse per part d’UBS. Durant el mes passat, l’organisme comunitari ja va formalitzar una autorització temporal per donar llum verda a l’operació de 3.000 milions d’euros i, d’aquesta manera, resoldre la delicada situació de l’entitat helvètica. En un comunicat, la Comissió Europea manifesta que la compra de Credit Suisse no tindrà efectes negatius en la competència del sector financer de l'Àrea Econòmica Europea, on l'executiu té jurisdicció exclusiva.

La crisi a Credit Suisse es va desencadenar a mitjans del març passat, quan el seu principal accionista -el banc saudita SNB- va assegurar que es negaria a injectar més diners a l'entitat en cas que fos necessària una ampliació de capital. Al mateix torn, el banc va reconèixer unes pèrdues milionàries i va reconèixer "debilitats materials" en el control de la seva informació.

Tot això, sumat a la crisi del sector financer nord-americà per la fallida de Silicon Valley Bank, va provocar que les borses europees es desplomessin per temors a possibles contagis i va obligar a actuar al banc central suís, que va aprovar un aval de més de 9.000 milions d'euros per facilitar la compra per part d'UBS.

Més informació
Credit Suisse planteja acomiadar treballadors després de la fusió amb UBS
UBS adquireix Credit Suisse per 3.000 MEUR
Credit Suisse: la caiguda definitiva
Avui et destaquem
El més llegit