Brussel·les finança el cotxe elèctric de QEV Technologies

El Banc Europeu d'Inversions concedeix 17 milions d'euros a l'empresa catalana per als seus projectes d'R+D

Una de les solucions de vehicles elèctrics en què ha participat QEV Technologies | Cedida Una de les solucions de vehicles elèctrics en què ha participat QEV Technologies | Cedida

L'empresa catalana QEV Technologies, que investiga el desenvolupament de vehicles elèctrics, ha obtingut 17 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per a projectes d'R+D.  QEV Technologies està dissenyant sistemes de propulsió elèctrica per a petits vehicles de transport urbà, vehicles elèctrics en general, sistemes de recàrrega ràpida i vehicles de Fórmula E. La suma s'ha concedit en forma de quasicapital (fons assimilables a fons propis) i l'acord l'han signat a Lisboa la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el director executiu de la companyia, Miguel Valldecabres. El projecte compta amb l'aval del fons europeu d'inversions estratègiques, la principal eina del pla Juncker. 

QEV Technologies treballa en la recerca i desenvolupament de solucions de propulsió elèctrica per a petits vehicles de transport urbà, vehicles elèctrics en general, sistemes de recàrrega ràpida i vehicles de Fórmula E. En concret, produeix components per a automòbils que utilitzen l'electricitat per funcionar. 

Creació de llocs de feina

La inversió del BEI té com a objectius impulsar la mobilitat sostenible i lluitar contra el canvi climàtic, però també crear llocs de feina. De fet, preveu que els 100 empleats actuals de QEV Technologies passaran a ser uns 250 en els propers tres anys. D'aquests, 215 participaran en les activitats d'R+D i enginyeria. 

Més info: Hispano Suiza, els mil cavalls de Picasso i Einstein

"El BEI vol fomentar inversions innovadores que contribueixin a impulsar la transició cap a una economia hipocarbònica que ajudi a combatre el canvi climàtic i fomenti el creixement econòmic i la creació de llocs de treball", ha dit Navarro, que assegura que la iniciativa de QEV Technologies "respon sense cap mena de dubte al compromís del BEI de posar a l'abast el finançament i els recursos necessaris per lluitar contra el canvi climàtic". 

Per la seva banda, Valldecabres explica que "el finançament del BEI ens ajudarà a accelerar la innovació en l’àmbit de la mobilitat elèctrica i ens permetrà ampliar la nostra gamma de productes perquè puguin tenir un gran impacte en l’electrificació a tot el món". Ha especificat que treballen amb grans marques d'automoció per aplicar les innovacions que desenvolupen per a cotxes de competició als models per al públic en general. 

Més informació
L'Automobile obre portes amb el cotxe elèctric com a protagonista
Per què són tan cars els cotxes elèctrics?
El vehicle connectat ja factura a tota velocitat
Avui et destaquem
El més llegit