Uriach es ven el negoci B2B

La farmacèutica tanca un acord amb MCH Private Equity i un grup de 'family offices'

El CEO d'Uriach, Oriol Segarra | ACN El CEO d'Uriach, Oriol Segarra | ACN

Uriach ha anunciat la venda del seu negoci B2B al fons d'inversió espanyol MCH Private Equity junt amb un grup de family offices desvinculades del sector, segons ha explicat el conseller delegat de la companyia, Oriol Segarra. L'acord inclou el traspàs de les dues plantes d'Urquima a Sant Fost de Campsentelles, dedicada al 100% a la fabricació de principis actius per al negoci B2B, i de Palau-Solità i Plegamans, que agrupa un 80% de la seva producció B2B.

En aquesta segona, Uriach hi podrà seguir treballant en la seva divisió de consumer healthcare, en què es vol centrar, després d'acordar-ho amb la nova propietat. L'operació també implica que els 400 treballadors de la divisió B2B d'Uriach es mantinguin a la nova empresa amb les mateixes condicions.

El negoci B2B d'Uriach està centrat en la fabricació, l'R+D, la llicència i el subministrament de productes farmacèutics. Segarra ha eludit donar xifres de l'operació, tancada a finals d'agost, per motius de confidencialitat i ha explicat que amb la sortida d'aquesta divisió els plans de l'empresa passen ara per tancar aquest any amb una facturació d'entre 235 i 240 milions d'euros davant els 300 milions que contemplava el pla estratègic. De no haver-se dut a terme, el conseller delegat ha deixar clar que s'haguessin superat "amb escreix".

Més info: Uriach entra a Alemanya, Suïssa i Àustria amb la compra de Sidroga

Aquesta nova estratègia passa per enfocar-se en el negoci de consumer healthcare, que el 2020 va facturar 165 milions d'euros i la previsió és que enguany ingressi 235 milions. Aquest creixement respon a la compra de l'empresa alemanya Sidroga al febrer, així com a la tendència de creixement orgànic dels darrers anys. Pel que fa al negoci B2B, l'estratègia amb l'entrada d'MCH és expandir l'activitat a altres genèrics i a noves molècules. La farmacèutica estima que aquest 2021 la divisió facturarà 80 milions d'euros. 

Més informació
Uriach: Del mite a Cannabix
Uriach llança productes per a mascotes
Avui et destaquem
El més llegit