La vacuna d'Hipra podria estar autoritzada "a finals de maig"

La ministra de Ciència i Innovació Diana Morant espera que l'Agència Europa del Medicament destaca els "avantatges i millores" del vaccí català per sobre de les actuals

La seu central d'Hipra a Amer | EP La seu central d'Hipra a Amer | EP

La ministra de ciència i innovació del Govern de l'Estat, Diana Morant, espera que la vacuna d'Hipra sigui autoritzada per l'Agència Europea del Medicament entre finals de maig i principis de juny. Segons ha explicat la ministra a una entrevista a TV3, el vaccí està preparat i la producció està a punt, amb una inversió del ministeri d'uns 18 milions d'euros – tres milions per investigació i 15 MEUR per a la producció.

Tal com ha explicat la ministra, el fàrmac català compta amb "molts avantatges i moltes millores" en comparació amb els que s'estan administrant a la població. El fàrmac d'Hipra és, segons Morant, "un exemple de col·laboració publicoprivada i reconversió". La titular de ciència i innovació ha atribuït els terminis a la mateixa empresa.

Sobre la llei de ciència catalana, el govern central "veu amb bons ulls la proposta", segons ha explicat la Ministra. "Catalunya és un mirall on mirar-se, un territori de ciència, de coneixement, d'innovació", ha celebrat Morant, que ha descartat que les normes del país i l'Estat provoquin conflictes competencials. Les propostes "s'han realitzat amb un diàleg permanent amb les comunitats autònomes", ha destacat la ministra.

Més informació
La vacuna d'Hipra rep la llum verda per a la tercera fase
Sánchez autoritza la segona fase de l'assaig de la vacuna Hipra
Hipra rep 45 MEUR per desenvolupar la vacuna contra la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit