València, un mercat d'oficines en alça

Groupon, a l'edifici Aqua o Vodafone a les oficines al costat del nou Mestalla són exemples de l'aterratge de grans empreses internacionals al cap i casal

Altra imatge de les oficines de Creditas | Cedida Altra imatge de les oficines de Creditas | Cedida

El mercat d'oficines de València ha registrat en 2019 una contractació de 47.246 m², només un 4% inferior a la de 2018, quan es va aconseguir la xifra rècord de l'última dècada, de 49.136 m². D'aquesta manera, per segon any consecutiu s'han marcat dades històriques dels últims 10 anys segons ha apuntat CBRE, companyia a escala internacional en consultoria i serveis immobiliaris.

Segons apunta la firma, el context de mercat dels últims anys ha estat marcat pel descens en la disponibilitat d'espais d'oficines a causa de la falta de projectes nous i a l'augment en la contractació. En l'actualitat, l'oferta d'espais de més de 2.000m2 que reuneixen les especificacions tècniques i d'ubicació que les empreses demanden és escassa. En aquest sentit, existeix un volum de 70.000m2 de demanda insatisfeta, que, en cas d'haver trobat l'espai idoni, haguera contribuït a batre rècords de contractació amb gran diferència respecte a l'any passat.

Malgrat l'escassetat d'oferta de qualitat, han aconseguit aterrar a València en 2019 nombroses empreses internacionals que han dinamitzat el mercat i impulsat l'economia i l'ocupació. Alguns exemples d'aquestes companyies són Groupon, que s'ha instal·lat en l'edifici AQUA; l'alemanya XING, que ja està operativa en les seues noves oficines en l'edifici Green Building en Pintor Sorolla 11, o Vodafone, que es traslladarà a un edifici exclusiu d'oficines enfront del futur Mestalla en l'avinguda Corts Valencianes.

Més info: Creditas arribarà al centenar de treballadors a València

Per a Belén Patiño, directora d'oficines CBRE València, “València s'està convertint en un focus d'atracció i retenció del talent per a la major part de les empreses de caràcter internacional i tecnològic que busquen noves ubicacions a nivell europeu. Factors com la qualitat de vida, les infraestructures, el nivell de les universitats, la connexió internacional o l'accés a l'habitatge, unit a la deslocalització del treballador, doten a la ciutat de València d'un valor afegit addicional per a traslladar als empleats des d'una altra ciutat o per a realitzar noves contractacions”.

Patiño: “València s'està convertint en un focus d'atracció i retenció del talent per a la major part de les empreses de caràcter internacional i tecnològic"

En opinió de Guillermo Sánchez, responsable d'ocupants de CBRE, “aquestes companyies demanden principalment espais oberts i flexibles, que fomenten la col·laboració entre les diferents àrees de negoci. Es tracta d'espais que aporten valor a l'empleat en el seu dia a dia i potencien la imatge de marca. Aspectes com la sostenibilitat i el benestar de l'empleat són clau a l'hora de triar un espai".

Més informació
La demanda d'oficines no té sostre
Avui et destaquem
El més llegit