Vall Companys porta Beyond Meat al mercat espanyol

La càrnia crea Zyrcular Foods i esdevé distribuidor de la firma estatunidenca d'hamburgueses de proteïna vegetal

Els propietaris de Vall Companys entren en el mercat de la proteïna vegetal | iStock Els propietaris de Vall Companys entren en el mercat de la proteïna vegetal | iStock

Els fundadors de la càrnia Vall Companys s'introdueixen en el negoci de la proteïna vegetal per afrontar el desafiament que representa l'aparició al mercat d'alternatives a la carn animal. Així, l'empresa lleidatana crea Zyrcular Foods, una companyia dedicada a la importació i distribució de productes de proteïna vegetal desenvolupats a tot el món, segons ha avançat el diari Expansión.

Més info: Vaga a Vall Companys contra els falsos autònoms

ConstituÏda des de l'agost, ja compta amb 20 treballadors i s'ha convertit amb el distribuÏdor a Espanya de la signatura estatunidenca Beyond Meat, que, en només tres mesos, s'ha revaloritzat un 150% després de sortir a cotitzar al Nasdaq.

Alguns restaurants a Espanya i cadenes com el Goiko Grill ja disposen d'hamburgueses sense carn Beyond Burger subministrades per Zyrcular Foods. Aquest producte també es podrà trobar als supermercats Sánchez Romero. Les hamburgueses vegetals de la marca es venen en safates de dues unitats de 113 grams a un preu del voltant de 30 euros el quilo. Zyrcular Foods és també el distribuïdor de la companyia holandesa Next Foods, especialitzada també en proteïna vegetal.

Seu social a Madrid, però sang lleidatana

La seu social de Zyrcular Foods és a Madrid, però el seu naixement se situa a Lleida, on es beneficia de sinergies de grup amb Vall Companys i que, a més, es tracta d'una zona estratègica a l'Estat espanyol en la producció de fruita, carn i cereals. En aquest sentit, a més de distribuir productes de tercers, Zyrcular Foods preveu desenvolupar investigacions pròpies en aquest emergent segment de mercat, amb acords amb universitats i altres centres de recerca.

Óscar Vall Esquerda és el fundador i president de Zyrcular Foods, encara que també són consellers de l'empresa els seus dos germans i copropietaris del Vall Companys, Josep i Meritxell Vall. La nova societat depèn directament de les seves empreses patrimonials, per la qual cosa no és una filial de Vall Companys. Amb cinc milions de porcs a l'any, el grup carni és considerat el dotzè major productor porcí del món, amb una facturació de 1.646 milions el 2017, exercici en el qual va guanyar 108 milions d'euros.

Més informació
La transformació industrial, tecnològica i turística de Lleida
Cunicarn abandona la producció de carn de conill
El sector porcí, contra les cordes
Avui et destaquem
El més llegit