El primer vehicle 100% elèctric de Seat té 420 quilòmetres d'autonomia

La bateria és compatible amb els supercarregadors de corrent continu de fins a 100 quilowatts, i pot passar del 0% al 80% de càrrega en 47 minuts

El primer vehicle 100% elèctric de Seat, batejat com el-Born | Europa Press El primer vehicle 100% elèctric de Seat, batejat com el-Born | Europa Press

El primer vehicle 100% elèctric de Seat es diu el-Born i té una autonomia de 420 quilòmetres en el cicle WLTP i una potència de 204 cavalls, segons ha informat l'empresa en un comunicat. L'el-Born, un concept car basat en la plataforma modular elèctrica MEB del grup Volkswagen, ha estat dissenyat a Barcelona, encara que la versió definitiva es fabricarà a Zwickau (Alemanya).

Més info: Minimó, l'híbrid de moto i cotxe elèctric que Seat presenta al MWC

D'aquesta manera, Seat es converteix en la segona marca del consorci automobilístic alemany a incorporar un vehicle totalment elèctric basat en la plataforma MEB, que es llançarà en el mercat el 2020. El vehicle, propulsat per bateries d'alta densitat d'energia, té una autonomia d'uns 420 quilòmetres en el cicle WLTP, i és capaç d'arribar als 100 quilòmetres per hora en 7,5 segons, gràcies al motor de 204 cavalls de potència.

La bateria és compatible amb els supercarregadors de corrent continu de fins a 100 quilowatts, i pot passar del 0% al 80% de càrrega en 47 minuts. També inclou un sistema de gestió tèrmica per maximitzar l'autonomia del vehicle en les condicions ambientals més extremes. La bomba de calor del vehicle pot reduir el consum de calefacció elèctrica i estalviar fins a 60 quilòmetres d'autonomia.

A més, l'el-Born compta amb sistemes autònoms de nivell 2, que ofereixen una automatització parcial del vehicle per controlar la direcció, l'acceleració i la desacceleració. Inclou, a més, un assistent d'aparcament intel·ligent. El concept car farà la seva primera aparició pública en la Volkswagen Group Night, prèvia al Saló Internacional de l'Automòbil de Ginebra.

Més informació
Seat avança a tota potència al gener
Les vendes de Seat a mil revolucions
Seat desenvoluparà una plataforma pels cotxes elèctrics de Volkswagen
Avui et destaquem
El més llegit