Seat desenvoluparà una plataforma pels cotxes elèctrics de Volkswagen

Els sindicats demanen "saturar la producció de la planta de Martorell amb noves assignacions" i "poder fabricar noves tecnologies" a la planta de El Prat

Les vendes de Seat continuen a tot gas i superen les seves expectatives | Europa Press Les vendes de Seat continuen a tot gas i superen les seves expectatives | Europa Press

Seat desenvoluparà una plataforma per a un automòbil elèctric petit que pugui servir per a totes les marques del grup Volkswagen. Així ho han anunciat els sindicats en un comunicat, després d'una reunió amb el comitè d'empresa mundial celebrat a Wolfsburg. 

Més info: Seat s’apunta a la moda dels patinets elèctrics

La nova plataforma està destinada al "negoci de la mobilitat" i, segons sostenen, "serà la base a partir de la qual es fabricaran els models de cotxes elèctrics més petits de totes les marques del grup". De moment, però, Seat només ha aconseguit pactar el desenvolupament de la plataforma, i no la fabricació, per als propers cinc anys.

El comunicat posa damunt la taula que "UGT i CC.OO. sol·licitem la necessitat de saturar la producció de la planta de Martorell amb noves assignacions del segment A o major, i a mig termini, poder desenvolupar i fabricar noves tecnologies com el cotxe elèctric i les bateries a la planta de El Prat, com a millor garantia de la defensa de l'ocupació actual i futur de la millora de les condicions laborals".

Precisament per això, els sindicats demanen celebrar una taula de diàleg social entre el Govern espanyol, els sindicats i la patronal per aprovar i desenvolupar un pla industrial amb compromissos públics i privats en forma d'inversions, que transformin el teixit industrial d'Espanya.

A banda d'això, també reclament la creació de la infraestructura necessaria per atraure inversions en les noves tecnologies, potenciant la formació professional pública per reciclar i qualificar els actuals treballadors i formar els del futur.

Més informació
Les vendes de Seat creixen un 13% i ja superen totes les del 2017
El Seat Ateca ja es fabrica a Algèria
Avui et destaquem
El més llegit