Seat perd el 21% de les vendes per la nova normativa

La companyia ha comercialitzat aquest setembre un total de 31.600 vehicles, cosa que suposa trencar la bona tendència de creixement que encadenava fins ara

Les vendes de Seat cauen i trenquen la tendència del 2018 Les vendes de Seat cauen i trenquen la tendència del 2018

Seat ha comercialitzat aquest setembre un total de 31.600 vehicles, el 20,6% menys que al setembre de l'any passat, cosa que ha suposat trencar la bona tendència de creixement que encadenava la companyia. Només en els mesos de juliol i agost, Seat va incrementar les vendes un 40%.

El vicepresident comercial de Seat, Wayne Griffiths, ha explicat que les vendes d'aquest setembre ''estan condicionades per l'efecte WLTP, que va accelerar amb intensitat els lliurament de cotxes al juliol i a l'agost''. Tot i descens d'aquest setembre, la marca del grup Volkswagen ha comercialitzat 415.600 unitats en els primers nous mesos d'aquest any, el 17,1% més, cosa que suposa batre un nou rècord històric de la marca.

Griffiths ha explicat que aquest descens de les vendes del mes de setembre ja estava previst per l'impacte de la nova normativa WLTP que va avançar les vendes de cotxes aquest estiu. 

Rècords de vendes

En els primers nous mesos de l'any, Seat acumulava rècords de vendes i la companyia està convençuda que tot aquest descens del mes de setembre, la tendència es mantindrà i permetrà tancar l'any registrant un nou rècord històric de lliurament de vehicles que fins ara el manté l'exercici del 2000.

Per àrees geogràfiques, el mercat d'Alemanya ha adquirit un total de 90.000 cotxes fins al setembre, el 22,8% més que el mateix període de l'any passat, per davant del mercat espanyol que amb 85.900 cotxes venuts fins al setembre, ha incrementar les vendes un 16,5%. 

El Regne Unit va comercialitzar 50.500 unitats de la marca Seat, el 14,1% més que els primers nou mesos del 2017. A França s'han venut 23.400 cotxes, el 27,7% més i a Àustria 16.000 vehicles, el 16,8% més. 

Més informació
Seat ja fabrica l'Audi A1 a Martorell
Les vendes de Seat no fan vacances
La nova normativa d'emissions enfonsa les vendes de Volkswagen
Avui et destaquem
El més llegit