La covid-19 rebaixa un 8,5% el benefici de VidaCaixa

El volum de primes i aportacions cau un 15,9% per la contracció de l'activitat comercial i el negoci d'estalvi

La seu de Vidacaixa en una imatge d'arxiu | Cedida La seu de Vidacaixa en una imatge d'arxiu | Cedida

VidaCaixa ha registrat un benefici net de 321,4 milions d'euros durant el primer semestre, un 8,5% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. Segons ha informat l'asseguradora a través d'un comunicat, el descens es deu a l'impacte que la crisi de la covid-19 ha tingut sobre l'economia i els mercats. Per altra banda, el volum de primes i aportacions ha caigut un 15,9% interanual, fins als 4.485 milions d'euros, a causa de la contracció de l'activitat comercial –especialment als mesos d'abril i maig- i del negoci estalviador, que ha experimentat un descens del 19,8%. No obstant això, el volum de recursos gestionats per l'empresa s'ha incrementat un 4,5% durant el primer semestre, fins als 92.497,4 milions d'euros.

En el mateix escrit, VidaCaixa assegura que la seva solvència es manté en uns nivells "estables" i que la seva posició per fer front a la crisi del coronavirus és "robusta". "Com a part del grup CaixaBank, VidaCaixa compta amb tots els mecanismes i mesures necessàries per garantir la continuïtat del negoci davant de qualsevol situació de crisi", apunta el grup. De fet, CaixaBank va anunciar la setmana passada que havia fet provisions per valor de 1.155 milions d'euros des que va esclatar la pandèmia.

Pel que fa a la rendibilitat del negoci, l'asseguradora assenyala que aquesta s'ha situat en el -1% en els últims dotze mesos, Segons VidaCaixa, "els índexs de renda variable i els actius més lligats al cicle econòmic van patir la caiguda més gran durant el mes de març que s'ha produït en dècades per la pandèmia". Malgrat tot, l'empresa confia que productes com els plans de pensions mantindran l'horitzó d'inversió a llarg termini i, per tant, "serà possible participar en les properes recuperacions del mercat".

Més informació
VidaCaixa guanya un 17% més per les pòlisses d'estalvi i risc
VidaCaixa guanya un 6,6% més al primer trimestre
Avui et destaquem
El més llegit