Els videojocs sud-coreans de Smilegate també es dissenyaran a Barcelona

L'empresa contracta 35 treballadors per desenvolupar videojocs triple A, és a dir, d'alt pressupost

Els directiu de l'empresa de videojocs sudcoreana Smilegate a Barcelona | Cedida Els directiu de l'empresa de videojocs sudcoreana Smilegate a Barcelona | Cedida

Smilegate ha obert un centre de desenvolupament de videojocs a Barcelona. L'empresa de Corea del Sud ha contractat 35 persones per a la que s'ha convertit en la seva central europea. Des d'allà, preveu iniciar la seva expansió al mercat occidental. En concret, la companyia vol dissenyar videojocs triple A, és a dir, amb un pressupost alt. 

És l'empresa creadora del videojoc Crossfire, que compta amb unes vendes superiors als 8.900 milions d'euros. També són de Smilegate Mmorpg, Lost Ark i el joc per a mòbil Epic Seven. A més, és la firma que organitza els WCG (World Cyber Games), un dels festivals d'eSports més coneguts. 

El CEO de Smilegate a Barcelona, Yongil Kim, assegura que l'objectiu d'obrir un centre a la capital catalana és "desenvolupar un joc de món obert, fet que suposa un pas endavant per a Catalunya a l'hora d'establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents". 

A escala mundial, Smilegate compta amb més de 2.000 treballadors. A Barcelona, hi han contractat professionals especialitzats en tecnologia, disseny i art de videojocs. De cara al 2021, l'empresa ja té plans per augmentar la plantilla i traslladar-se a unes oficines més grans. El conseller delegat d'Acció, que ha donat suport a Smilegate per establir-se a Barcelona, Joan Romero, assegura: "Que una gran empresa com Smilegate triï Barcelona posa de rellevància els actius com a hub digital reconegut internacionalment i com un pol de talent per a sectors punters com ho és el dels videojocs".    

Més informació
Lanzadera amplia l'aliança amb Sony per accelerar videojocs
Els videojocs són per a tothom
Avui et destaquem
El més llegit