Viena obrirà restaurants a Lleida i País Valencià al 2015

L'empresa vallesana invertirà 10 milions d'euros en l'obertura de sis nous locals en els pròxims dos anys

La cadena de restaurants de menjar ràpid Viena preveu seguir creixent aquest any a Catalunya, principalment a l'àrea de Barcelona, i obrir al 2015 els seus primers establiments a Lleida i al País Valencià.

 La companyia invertirà uns 10 milions d'euros en l'obertura d'almenys sis nous locals entre aquest any i el pròxim, segons el seu conseller delegat i director general, Marc Siscart.



Del començament d'any ençà, Establiments Viena ha inaugurat un local a Sant Boi de Llobregat i el seu segon restaurant a Andorra, a la parròquia d'Escaldes-Engordany, i a final de setembre obrirà les portes d'un nou establiment a la ciutat de Barcelona, a la cèntrica Ronda de Sant Pere.

"Intentem ser més catalans i no tan vallesans", explica el directiu de Viena, companyia que va néixer el 1969 a la localitat de Sabadell, on té la seva seu central i també la planta en la qual diàriament fabrica el seu propi pa i els seus embotits i productes carnis.



La firma té actualment 44 establiments, 42 d'entrepans i 2 restaurants-pizzeries, repartits entre Catalunya, Andorra i Aragó, on va desembarcar a Saragossa l'any 2011.

Amb vista a 2015, la cadena es proposa obrir "de tres a cinc nous locals" i continuar amb el seu "prudent" pla d'expansió fora de Catalunya.



Per ara està confirmada l'obertura d'un establiment a la ciutat de Lleida, que serà el primer de la província, i un altre a la localitat d'Alfafar, al sud de València, que suposarà també la seva irrupció en aquesta comunitat.

Siscart assegura que Viena vol créixer a pas lent i segur, encara que reconeix que s'està explorant la possible arribada de l'ensenya a altres "grans mercats" com Madrid o Balears.



Creixement assossegat
"Preferim no créixer tan ràpid i mantenir la nostra promesa de qualitat als clients", assenyala Siscart, que defensa també, per aquest mateix motiu i per mantenir el control directe de tot el procés de venda i producció, l'expansió de la firma a través d'establiments propis en lloc de franquícies.



El directiu, al capdavant de Viena des de l'any 2008, recorda que aquesta és una empresa familiar -la va fundar el seu pare, Silvestre Siscart, al costat de Pere Llorens- i que si volgués dur a terme un creixement més accelerat necessitaria també més finançament. 

L' empresa, tot i això, prefereix mantenir un apalancament moderat i deixar de banda les grans aventures, a la vegada que descarta tota possibilitat de cotitzar al mercat Alternatiu Borsari (MAB) o implantar un model de franquiciat.



Establiments Viena ha obtingut el 2013 una facturació d'uns 65 milions d'euros, un 4% més que en l'exercici anterior, i aquest any preveu tornar a créixer entre un 5 i un 10%, fins als 70 milions d'euros aproximadament.



Les vendes, estabilitzades
Siscart (que és economista i va fer el doctorat als Estats Units i va ser professor al Canadà) assegura que la crisi els ha impactat, ja que el sector de la restauració ha estat un dels més afectats, però que des de principis d'aquest any les vendes es mantenen estables.

"No parlaria de recuperació, però sí d'estabilització", comenta el directiu, que reconeix que aquesta lleu millora del consum els proporciona "un punt de tranquil·litat, que es veu la llum al final del túnel".



Per intentar capejar aquests anys difícils, la companyia ha ajustat els preus d'alguns productes, ha incorporat novetats en la carta, apostant per la innovació, i ha arribat a nous mercats.

 Això li ha permès "no ser molt agressius en contenció de costos" i mantenir la plantilla, formada actualment per unes 1.400 persones, una xifra similar a la que tenia el 2007.

Avui et destaquem
El més llegit