Vodafone presentarà el primer bosc intel·ligent que detecta la tala il·legal al MWC

Vodafone apostarà per la unió entre digitalització i sostenibilitat al Mobile World Congress

Vodafone dividirà el seu expositor en tres àrees: societat verda, operador verd i economia circular | Europa Press Vodafone dividirà el seu expositor en tres àrees: societat verda, operador verd i economia circular | Europa Press

Vodafone assistirà al Mobile World Congress fent una clara aposta per la sostenibilitat i la digitalització. Des del 28 de febrer fins al 3 de març presentarà deu casos d'ús de sostenibilitat i digitalització i dividirà el seu expositor en tres àrees: societat verda, operador verd i economia circular, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

La primera de les àrees donarà cabuda a quatre demostracions que mostraran els usos de la tecnologia 5G i el IoT per a mesurar moviments de terreny en entorns naturals, el potencial de les xarxes privades a les estacions de tren i l'ús de la realitat augmentada i l'internet de les coses per als edificis intel·ligents i la logística. L'operadora també presentarà estacions base de xarxa mòbil que s'autoproveeixen amb energia renovable i que ja s'han desplegat al Regne Unit. 

A l'apartat d'operador verd, la companyia mostrarà el primer bosc intel·ligent equipat per a detectar la tala il·legal amb sensors IoT. Aquests sensors podran monitorar dades com el creixement dels arbres, la humitat o l'absorció de CO₂ de la vegetació. Un altre dels atractius d'aquesta part de l'expositor serà l'aplicació MyFarmWeb, que permet agricultura d'alta precisió amb sensors IoT que augmentaran l'eficiència mitjançant l'ús de les seves dades.

Quant a economia circular, l'operadora proposa una solució per redissenyar els telèfons intel·ligents traslladant el processament al núvol, simplificant així la potència de processament i fent-los molt menys propensos a quedar obsolets. El mateix expositor ha estat construït amb estàndards sostenibles i materials reciclables amb un jardí vertical de sis metres les plantes dels quals seran donades posteriorment i una escultura de 200 mòbils reciclats que seran lliurats en acabar l'esdeveniment a Cruz Roja.

Més informació
Beat Barcelona, l'aparador de la ciutat al Mobile
Convoquen nou dies de vaga als FGC coincidint amb el Mobile World Congress
El Movistar Centre de Barcelona obre una finestra al Mobile World Congress
Avui et destaquem
El més llegit