Vueling cancel·la 112 vols del Prat per la vaga a Iberia

L’aerolínia anul·la els vols d’aquest cap de setmana per les protestes del personal de terra

La vaga d'Iberia afecta els passatgers de Vueling La vaga d'Iberia afecta els passatgers de Vueling

Vueling ha cancel·lat 112 vols programats per a aquest cap de setmana a l’aeroport de Barcelona-El Prat per la vaga del personal de terra d’Iberia, que dóna servei a l’aerolínia. Les protestes dels treballadors d’Iberia per millorar la seva situació laboral han fet que Vueling anul·li 46 vols el dissabte i 66 diumenge.

Tal com ja va passar en el darrer cap de setmana de juliol, els vols tenen com a punt d’arribada o sortida l’aeroport del Prat i l’aerolínia calcula que aquesta situació afectarà aproximadament uns 18.000 passatgers.

Iberia, que forma part del grup IAG juntament amb Vueling, dóna el servei de handling a l’aerolínia catalana, per això la companyia amb base al Prat pateix de manera directa les protestes dels treballadors. Aquest dijous es produeix la segona reunió entre Iberia i els treballadors del servei de handling. Tot i aquesta mediació, Vueling ha decidit cancel·lar els vols, donat que les posicions encara es troben molt allunyades.

La plantilla d'Iberia Barcelona és de 2.500 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment als avions, i donen servei a una vintena de companyies, entre elles, Vueling.

També han convocat aturades el divendres 30 i el dissabte 31 d'agost, i demanen convertir els treballadors temporals en fixos, acabar amb la falta de personal, i l'excés de càrregues de feina i l'abús de les hores extraordinàries, entre altres demandes.

Alternatives

No tots els vols han estat cancel·lats, de fet la majoria de vols cap a les illes Balears no s’han cancel·lat pels serveis mínims.

Fonts de Vueling informen que es donen dues opcions als clients afectats per aquestes cancel·lacions: o bé retornar-los els diners o se’ls ofereix una alternativa. Les mateixes fonts afirmen que a l’anterior vaga el 90% dels afectats va volar el mateix dia o al dia següent en vols de la mateixa companyia.

Més informació
Vueling vol ser "la porta a europa" de Xina, Singapur o Abu Dhabi
Uns 15.600 passatgers de Vueling queden a terra per la vaga d'Iberia
Més de 100 vols de Vueling no s'enlairaran per la vaga del personal de terra
Avui et destaquem
El més llegit