Wallbox busca una planta als EUA per fabricar carregadors elèctrics

L'empresa catalana vol aprofitar el pla de Joe Biden per ampliar la xarxa de carregadors públics

Un carregador elèctric, en una imatge d'arxiu | iStock Un carregador elèctric, en una imatge d'arxiu | iStock

L'empresa catalana Wallbox, especialitzada en la fabricació de carregadors elèctrics, ha anunciat aquesta setmana que està buscant "activament" una localització als Estats Units per obrir una nova fàbrica. La companyia amb seu a Barcelona explica que el mercat del país experimenta "un ràpid creixement" i assegura que les vendes creixen "de forma consistent cada setmana". "És per això que la millor opció és obrir una planta per abastir la demanda local", comenta el conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción.

Per altra banda, l'empresa vol aprofitar el pla de Biden per incrementar la xarxa de carregadors públics al país, que vol sumar 500.000 nous carregadors a la infraestructura actual. La companyia va entrar al mercat dels EUA l'any 2020 i a principis d'aquest exercici va llençar la versió americana del Pulsar Plus, el seu carregador residencial més venut. Segons el grup, el producte "s'ha adaptat integralment als requeriments i a les necessitats locals" i les vendes han superat "amb escreix" les projeccions inicials. "Això ha obert una finestra d'oportunitat per accelerar l'expansió de la nostra oferta", apunta Asunción.

Més info: Globalització 5.0: últimes notícies

Fruit d'aquest creixement, la companyia ha tancat el primer trimestre de 2021 amb uns ingressos que han superat les previsions inicials. Per altra banda, des del mes de gener del 2020, ha duplicat el nombre de països on arriben els seus productes, de 30 a 61.

Per fer front a l'increment de la demanda, l'empresa també va anunciar el març passat una inversió de nou milions d'euros per construir una nova fàbrica de carregadors a la Zona Franca de Barcelona. La nova planta ocuparà una parcel·la de 16.800 metres quadrats, es posarà en marxa el quart trimestre del 2021 i permetrà duplicar tant la producció de l'empresa com la seva plantilla, formada actualment per uns 400 treballadors.

Més informació
Wallbox obre una nova fàbrica a la Zona Franca per 9 milions d'euros
Wallbox obre una fàbrica a la Zona Franca i crea 150 llocs de feina
Avui et destaquem
El més llegit