Wallbox obre una fàbrica a la Zona Franca i crea 150 llocs de feina

L'empresa de carregadors de cotxes elèctrics produirà 500.000 unitats l'any per expandir-se als Estats Units, la Xina i el Japó

El exterior de la sede de Wallbox en Sant Andreu de la Barca El exterior de la sede de Wallbox en Sant Andreu de la Barca

Wallbox posarà en marxa la setmana que ve una planta a la Zona Franca de Barcelona per produir 500.000 carregadors de cotxe elèctric l'any. D'aquesta manera, vol fer front als seus plans d'expansió internacional cap als Estats Units, la Xina i el Japó, països on vol començar a distribuir aquest 2020.

La companyia catalana creada el 2015 i amb una plantilla actual de 200 empleats en contractarà al llarg de l'any 150 més, la majoria enginyers, per dur a terme el seu pla de negoci. En un comunicat, Wallbox assegura que pretén obrir així una etapa d'expansió per desenvolupar nova tecnologia i fabricar productes per a tothom. Actualment, ven a 40 països.

Més info: Per què són tan cars els cotxes elèctrics?

​Aquesta nova planta suma 11.000 metres quadrats en tres edificis a la Zona Franca, que s'afegeixen a la seu de l'empresa a Sant Andreu de la Barca. Quan acabin totes les reformes, hi haurà 50 punts de càrrega elèctrica en el seu pàrquing alimentat amb plaques solars, una àrea de salut i benestar per a empleats amb serveis com fisioteràpia i gimnàs, biblioteca, cantina amb restaurant parcialment pagat per l'empresa, i espais de convivència i esdeveniments.

Els plans d'expansió

A més d'entrar als Estats Units, la Xina i el Japó, està desenvolupant les seves activitats comercials en mercats emergents de vehicles elèctrics, com l'Amèrica Llatina, Orient Mitjà i la zona Àsia-Pacífic. El conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, ha explicat que la nova seu els permetrà seguir creixent i "donar resposta a la necessitat d'infraestructura de càrrega a les cases, empreses i ciutats" per impulsar models més sostenibles de mobilitat.

Volen "estar al centre" de l'electrificació de la indústria de l'automòbil i de la demanda mundial de fonts d'energia més sostenibles, fet que requereix innovació tecnològica en tota la cadena de producció, subministrament i consum d'energia.

Wallbox dissenya, desenvolupa i fabrica carregadors intel·ligents de vehicles elèctrics i híbrids endollables, per a ús domèstic o empresarial; el 2019 va obtenir 9,4 milions d'euros en vendes i té acords amb marques com Nissan, Mitsubishi, Hyundai, Kia, Smart, Mercedes-Benz i Seat.

Més informació
Seat revela el seu primer vehicle elèctric, el Mii electric
Wallbox i Caravelo, triomfadores al South Summit de Madrid
Avui et destaquem
El més llegit