Wallbox tanca el tercer trimestre amb pèrdues tot i incrementar les vendes

La companyia d’Enric Asunción augmenta la facturació en un 140% si bé es manté en números vermells

Enric Asunción, CEO i cofundador de Wallbox | Europa Press Enric Asunción, CEO i cofundador de Wallbox | Europa Press

L'empresa especialitzada en carregadors de cotxes elèctrics Wallbox ha perdut 29,8 milions d'euros el tercer trimestre, un 19,4% menys que el trimestre anterior, que va tancar amb 37,09 milions en negatiu. La companyia, que cotitza a la borsa de Nova York, ha venut gairebé 67.000 carregadors, un 93% més que l'any anterior i ha facturat 44,1 milions d'euros entre juliol i setembre, un 140% més que el mateix període del 2021.

L'endarreriment dels lliuraments de vehicles elèctrics pels problemes de subministrament repercuteixen en el negoci a curt termini a Europa. En canvi, l'empresa liderada per Enric Asunción ha registrat un creixement excepcional del 535% a Nord-Amèrica i ha rebut les primeres comandes de l'estació de càrrega ultraràpida Hypernova.

La companyia d’Enric Asunción firma un acord amb Fisker per proporcionar carregadors i amplia la seva associació amb Uber

Precisament, durant el tercer trimestre va iniciar la producció de la seva primera fàbrica dels EUA a Arlington (Texas). A més, ha aconseguit un acord amb Fisker per proporcionar carregadors i servei d'instal·lació als clients de la seva pròxima línia de vehicles, així com l’ampliació de l'associació amb Uber en diversos mercats europeus.

Les perspectives de l'empresa són que els ingressos en el quart trimestre de l'any es troben entre 42 i 52 milions d'euros, fet que significaria un creixement interanual entre el 60% i el 100%, i el marge brut del 40%. Per al conjunt de l'exercici, les previsions apunten a una facturació d'entre 154 i 164 milions d'euros, fet que representaria un augment interanual d'entre el 115% i el 130%.

Més informació
Wallbox tanca un acord amb Uber per electrificar la seva flota en set països europeus
Wallbox dispara les vendes i compra Coil i Ares Electronics
Wallbox s'associa amb Svea Solar per a la càrrega de cotxes elèctrics
Avui et destaquem
El més llegit