XPO Logistics aixecarà el desè centre logístic a Catalunya

L'empresa dels EUA preveu inaugurar les instal·lacions el 2021, que comptaran amb 13.000 metres quadrats

El director general de transport de XPO Logistics a l'Estat espanyol, Massimo Marsili, durant la presentació del nou centre logístic | Cedida El director general de transport de XPO Logistics a l'Estat espanyol, Massimo Marsili, durant la presentació del nou centre logístic | Cedida

L'empresa dels Estats Units XPO Logistics s'expandeix a Castellbisbal. La firma ha anunciat la construcció d'un nou centre logístic, que serà el desè de la companyia a Catalunya. Les instal·lacions tindran una superfície de 13.000 metres quadrats i 104 molls de càrrega i descàrrega. La seva inauguració es preveu per al 2021. 

L'aposta per Catalunya de la companyia està motivada per la situació geogràfica. El director general de la divisió de transport de XPO Logistics a l'Estat espanyol, Massimo Marsili, afirma en declaracions a VIA Empresa que "Catalunya ens serveix com a hub domèstic i internacional". I afegeix: "Estem encantats d'ampliar la nostra xarxa de serveis de transport i distribució a Catalunya". Quan s'inauguri la nova planta, l'empresa comptarà amb un total de 123.000 metres quadrats de superfície a Catalunya, repartits en 10 centres logístics i oferirà els seus serveis a uns 1.800 clients. 

Més info: El sector logístic es posa deures per atraure talent

La plataforma logística de Castellbisbal serà cross-docking, és a dir, no funcionarà de magatzem. "Les mercaderies arribaran d'Europa amb un camió, entraran a la planta i en sortiran amb un altre camió amb destinació a Barcelona o altres punts de Catalunya", explica Marsili. Tot i que es desconeix quants llocs de feina es crearan, Marsili indica que a tot Catalunya XPO Logistics ocupa 620 persones. 

Les noves instal·lacions es construeixen per la necessitat de donar cabuda a totes les mercaderies, ja que "estem creixent a doble dígit cada any". La facturació del grup a l'Estat espanyol va ser de 700 milions d'euros l'any passat.   

Més informació
El sector logístic representa el 12,19% del PIB català
Vaga de 24 hores del sector de la logística i el transport
La contractació logística es dispara un 38% a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit