CA | ES

Vaga de 24 hores del sector de la logística i el transport

Els sindicats convoquen l'aturada per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni bloquejades

La vaga afectarà grans empreses de transport com Amazon | iStock La vaga afectarà grans empreses de transport com Amazon | iStock

Més de 15.000 treballadors del sector de la logística i del transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a una vaga de 24 hores des d'aquest dimarts a les deu del vespre. Els sindicats han convocat l'aturada per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni bloquejades.

Els representants laborals també s'oposen a regularització de la jornada de dilluns a diumenge que proposa la patronal. Les organitzacions empresarials de la logística i transport Uno i Transcalit no s'han presentat a la reunió convocada a la seu del Departament de Treball per evitar l'aturada al·legant problemes d'agenda.

Per garantir el servei essencial de transport, el Govern ha decretat uns serveis mínims segons els quals els transportistes només mouran productes que no siguin susceptibles de conservar-se més enllà de 24 hores i els establiments sanitaris i farmacèutics s'hauran d'abastir amb la mateixa plantilla que un dia festiu.

Afectacions a grans empreses

La direcció de les empreses o centres afectats haurà de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims. Les feines les hauran de fer, preferentment, el personal que no exerceixi el dret de vaga. L'aturada afectarà grans empreses de transport com Amazon, així com empreses d'abastiment de productes industrials i de distribució, com les companyies que distribueixen el material descarregat al Port de Barcelona.

Durant les 24 hores d'aturada no desapareixeran els camions de les carreteres barcelonines perquè només els treballadors assalariats del sector estan cridats a seguir-la i no pas els autònoms.

Aquesta és la primera vaga de les empreses que es regeixen pel conveni col·lectiu de transport de mercaderies i logística de la província de Barcelona en nou anys. Els sindicats convocants, CCOO i UGT, avisen, però, que aquesta pot ser la primera de moltes mobilitzacions i no descarten fer més vagues durant els mesos de novembre i desembre, un període amb molta feina pel sector.

Més informació
La plataforma logística d'Stradivarius a Manresa farà tres dies de vaga
Logística urbana: la lluita per ser el rei del contrarellotge
La digitalització del transport, nexe d'unió entre administracions?
El port de Tarragona torna a créixer en transport de mercaderies al setembre
Avui et destaquem
El més llegit