Les Balears, les que més turistes i despesa reben

Catalunya i el País Valencià completen el podi de destinacions turístiques al juliol

Les Illes Balears són el territori que més turistes i més despesa han concentrat el juliol | Europa Press Les Illes Balears són el territori que més turistes i més despesa han concentrat el juliol | Europa Press

Les Illes Balears han estat la primera destinació de turistes internacionals al juliol, seguides de Catalunya i el País Valencià. L'arxipèlag ha concentrat un 30% dels visitants estrangers del total de l'Estat espanyol, 1,3 milions de persones. Això suposa un 124,3% més que al juliol de l'any passat, quan el turisme internacional va ser anecdòtic a causa de les restriccions establertes per frenar la pandèmia, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Per la seva banda, Catalunya ha concentrat un 18,5% dels viatgers de l'exterior i el País Valencià, un 13,8%. 

Els països d'origen dels turistes que han visitat les Balears són, principalment, Alemanya i el Regne Unit. Si comptem les dades acumulades durant els primers set mesos de l'any, les Balears es mantenen en primera posició (amb 2,6 milions de persones, un 152% més que el 2020) i Catalunya en la segona (amb gairebé 1,8 milions de viatgers i una reducció del 34,9% en relació als mateixos mesos de l'any passat). El tercer lloc l'ocupa Andalusia, que ha registrat 1,2 milions de persones, un 35,4% menys.  

Pel que fa a la despesa dels turistes, les Illes Balears també lideren el rànquing de l'Estat, amb un 31,2% del total i un augment del 155,6% en comparació a l'any passat. Catalunya concentra el 16,7% -i un augment del 104,4%- i el País Valencià, un 13,8% -i un increment del 89,9%-, i ocupen la segona i la tercera posició. La taxa acumulada des del gener també és favorable per a l'arxipèlag, amb un 27,1%, seguit de Catalunya (16%) i les Illes Canàries (15,1%).  

El conjunt de l'Estat ha rebut 9,8 milions de turistes estrangers entre gener i juliol, fet que suposa una reducció del 25,8% en comparació al mateix període del 2020. Només al juliol, però, les xifres són un 78,3% superiors al mateix mes de l'exercici anterior. Han arribat 4,4 milions de persones de l'estranger. Els països d'origen més comuns els primers set mesos són França (2,1 milions), Alemanya (1,9 milions) i la resta d'Europa (1,1 milions). 

Quant a la despesa, els primers set mesos de l'any els visitants de l'exterior s'han gastat 10.996 milions d'euros a l'Estat espanyol, un 23,2% menys que el 2020. Cal tenir en compte que els primers dos mesos i mig de l'any passat, encara no hi havia restriccions de mobilitat a causa de la covid-19 i que, per tant, l'arribada de turistes no s'hi veia afectada. Al juliol, la despesa ha estat de 5.231 milions, un 112,8% més que el juliol del 2020. La despesa mitjana per turista ha estat de 1.190 euros (un 19,3% més) i la despesa mitjana diària ha crescut un 16%, fins als 144 euros. La durada mitjana dels viatges ha estatde 8,3 dies, més o menys com l'any passat. 

Més informació
El nombre de turistes de l'Estat a Catalunya ja supera el de 2019
Manel Casals: “Volem superar els nivells de turistes previs a la pandèmia”
Avui et destaquem
El més llegit