Un exdirectiu d'IAG, al capdavant d'Air Europa

Valentín Lago serà el conseller delegat de la companyia, segons han acordat Globalia i la SEPI després del rescat de l'empresa

Valentín Lago, el nou CEO d'Air Europa Valentín Lago, el nou CEO d'Air Europa

Un exdirectiu d'aerolínies del grup IAG serà l'encarregat de fer revifar Air Europa. Globalia i la Societat Espanyola de Participacions Industrials (SEPI) han acordat el nomenament de Valentín Lago com a nou conseller delegat de l'aerolínia mallorquina que el Govern va rescatar a finals d'any, segons informa El País. És per això que la SEPI ha participat en la decisió juntament amb Globalia, que encara és propietària de la companyia a l'espera que es completi la compra per part d'Iberia.

Lago és un històric del grup IAG -del qual formen part Iberia, Vueling i British Airways, entre d'altres-. Després de treballar com a consultor a Indra durant 10 anys, va ser nomenat director de qualitat d'Air Nostrum l'any 2002 i, una dècada després, es va convertir en director de producció d'Iberia Express. Valentín Lago és enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de València i doctor en Economia.  

El nomenament encara no s'ha produït, ja que la junta de Globalia -grup de la família Hidalgo- l'ha de designar com a membre del consell d'administració i, després, aquest l'ha de nomenar conseller delegat. Globalia i la SEPI han estat negociant la nova direcció de l'aerolínia. Al novembre, Air Europa va sol·licitar un rescat de 450 milions d'euros d'ajudes del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, que gestiona la SEPI. Això va suposar que la societat pública s'impliqués en la gestió de l'empresa. 

Aquest mateix gener, Iberia i Globalia van tancar el preu de l'aerolínia, després que anunciessin la compravenda fa més d'un any. Es preveu que la transacció es completarà durant la segona meitat del 2021 i, de moment, el futur conseller delegat d'Air Europa ja compta amb el suport del conseller delegat de IAG, Luis Gallego. El president i fundador de Globalia, Juan José Hidalgo, ha donat el vistiplau a Lago aquesta mateixa setmana. 

Més informació
IAG supera les carbasses de Norwegian i compra Air Europa
ERTO a Air Europa pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit