Meliá ven sis hotels a Bankinter per 200 milions

L'operació també inclou part del capital que controla la cadena hotelera mallorquina d'una societat amb dos actius hotelers més

Imatge d'arxiu de l'hotel Gran Meliá Victoria, un dels que la cadena ven a Bankinter | Cedida Imatge d'arxiu de l'hotel Gran Meliá Victoria, un dels que la cadena ven a Bankinter | Cedida

Meliá ha acordat vendre sis hotels, ubicats a diferents punts de l'Estat espanyol, a Bankinter. L'operació, que s'ha tancat per 203,9 milions d'euros, també inclou la venda de part del capital de la cadena hotelera mallorquina a una societat amb dos actius hotelers més. L'entitat financera ja formava part d'aquesta societat amb anterioritat -juntament amb clients d'alts patrimonis i inversors institucionals del banc- i, per tant, ara n'augmentarà el control. Després de l'operació, tant Bankinter com Meliá tindran un 7,5% del capital cada un i la societat es passarà a anomenar Victoria Hotels & Resorts.   

Els sis hotels que Meliá ha decidit vendre també passen a formar part de la firma i seguiran essent gestionats per la cadena, tot i que ja no siguin de la seva propietat. En total, inclou el Gran Meliá Victoria (Mallorca), Meliá Tamarindos (Gran Canària), Meliá Granada, Sol Beach House Menorca, Meliá Salinas (Lanzarote), Innside Bosque (Mallorca), Meliá Atlanterra (Cádiz) i Innside Zaragoza. L'acord inclou contractes de llarga durada per a la gestió i la possibilitat d'exercir futures opcions de compra a preu de mercat per a Meliá. 

 Segons ha indicat l'empresa a través d'un comunicat, tot això suposarà plusvàlues de 62 milions d'euros per a Meliá. El motiu d'aquesta operació és millorar la liquiditat després de la crisi de la covid-19, que ha impactat amb força als comptes de la companyia. 

Més informació
Meliá aprofundeix les pèrdues però veu la llum al final del túnel
Meliá comença la desescalada als seus hotels de les Balears
Avui et destaquem
El més llegit