10 consells per esprémer l'iPad

VIA Empresa recull propostes per treure tot el suc a la tauleta d'Apple de cara a l'inici del nou curs acadèmic

L'iPad Pro és una de les tauletes d'Apple L'iPad Pro és una de les tauletes d'Apple

Davant la proximitat de l'inici del curs acadèmic, són molts els estudiants que utilitzen tauletes, entre elles l'iPad Pro d'Apple. La companyia de Cupertino ha difós deu consells perquè els estudiants aprofitin al màxim el seu dispositiu en l'àmbit educatiu, des d'afegir accessoris externs fins a com realitzar còpies de seguretat a l'iCloud.

Perquè l'iPad pugui ser emprat d'una manera similar a un ordinador, una bona opció és afegir-li un teclat Smart Keyboard. A més de protegir la pantalla gràcies a la funda que inclou, aquest accessori de grandària estàndard permet escriure còmodament des de la tauleta només acoblant-lo.

En els casos en els quals es prefereixi escriure a mà, és possible optar pel llapis Apple Pencil. Amb ell, a més de dibuixar, es poden dur a terme altres tasques com prendre anotacions, signar documents, realitzar anotacions o retocar imatges. En els casos en què la bateria del llapis s'esgota existeix una opció de càrrega ràpida en endollar-lo al connector Lightning de l'iPad durant 15 segons, tenint així 30 minuts d'autonomia addicionals.

Per facilitar l'ús del dispositiu, un altre dels consells d'Apple se centra a aprofitar les dreceres de teclat típics dels aparells d'Apple. Les funcions predeterminades permeten accions com canviar d'aplicació i realitzar cerques, però cada usuari pot també personalitzar-les.

Multifinestra

Si es volen utilitzar diverses aplicacions al mateix temps a la pantalla de l'iPad, és possible utilitzar la funció multitasca. Relacionat amb això, iPad també inclou la funció Imatge dins d'Imatge amb la qual es pot utilitzar una aplicació mentre es veu la televisió o durant una trucada de FaceTime.

Còpia de seguretat a l'iCloud

Per protegir les dades importants, no només imatges i contactes sinó en el cas dels estudiants també anotacions i treballs de classe, és essencial disposar d'una còpia de seguretat. Mitjançant el Núvol d'Apple, l'iCloud, els iPad guarden còpies de seguretat diàriament de forma automàtica sempre que l'aparell estigui endollat a una presa de corrent i connectat a una xarxa Wi-Fi.

Recursos per evitar cables

Per realitzar tasques freqüents com imprimir documents i emmagatzemar arxius i programari evitant la necessitat de cables i memòries externes, Apple aconsella utilitzar eines com AirPrint i iCloud Drive.

Amb AirPrint és possible imprimir documents sempre que l'iPad i la impressora estiguin connectats a la mateixa xarxa Wi-Fi, mentre que iCloud Drive permet transferir contingut des d'un ordinador a un iPad Pro, així com per emmagatzemar les dades de la tablet. Els arxius de iCloud Drive, a més, són accessibles des de qualsevol dispositiu Apple, inclosos l'iPhone, l'iPad, l'iPod touch, el Mac i també el PC.

Aprofitar el programari de programació

L'últim dels consells d'Apple se centra en l'ús de programari de programació, una competència molt útil per adquirir per part dels estudiants. Un d'aquests programes que pot servir com a presa de contacte és Swift Playgrounds, per utilitzar el llenguatge de programació d'Apple. L'app Swift Playgrounds està disponible de franc a la botiga d'aplicacions d'Apple, l'App Store, així com els llibres gratuïts a iBooks Intro to App Development with Swift i App Development with Swift.

Més informació
Retorn al passat: 5 exemples del vintage fet negoci
El que Apple ha presentat i no ha ensenyat a la WWDC
L’iOS d’Apple arriba a la versió 11
Avui et destaquem
El més llegit